Insändarskribenten ifrågasätter om skattebetalarnas pengar är väl investerade när det gäller tågtrafiken. Foto: Mostphotos

Insändare: Grattis alla ni som pendlar till Sala – vi andra står kvar på perrongen

En liten berättelse från en mörk decembermorgon. Jag står vid spår 2 på Västerås C och väntar på ett tåg mot Stockholm. Vi är många som står där och väntar. Tåget är inte på plats vid avgångstiden, och ingen information kommer från SJ.

Publicerad

Medan vi står där och väntar kommer det in ett annat tåg på spår 1. Ett nytt dubbeldäckartåg från Mälartåg som är finansierat av regionerna i närheten, däribland Region Västmanland.

Det tåget går till Sala.

Jag räknar till att det sitter fem (!) passagerare på hela det tåget.
Då funderar jag på om regionens och därav skattebetalarnas pengar är väl investerade, när samtidigt sträckan Västerås-Stockholm är helt lämnad i händerna på den kommersiella marknaden med fullsatta tågavgångar med ett företag som naturligtvis kör tågtrafik endast när de kan gå med vinst, då de inte har något samhällsuppdrag att köra upphandlad trafik, som fallet är med Mälartåg.

Funderar vidare på detta medan tåget mot Sala åker vidare enligt tidtabell, och alla som skall åka mot Stockholm får vänta tills dess att SJ lyckas dyka upp med nästa tåg i tidtabellen, som då blir ännu mer fullsatt.

Grattis till er som pendlar till Sala. Vi andra får stå kvar på perrongen och vänta på SJ:s tåg som kanske kommer, någon gång.

Powered by Labrador CMS