Mardin Wallad Begi, Henrik Boresäter, Ulf Gelberg, Marcus Pihlflykt. Foto: Bo Lundvang

Debatt: "Från djupet av våra hjärtan – tack alla som har ställt upp"

Mot alla odds, genom pandemins första, andra och tredje våg, trots att folkinitiativ sällan lyckas i större städer så lyckades vi inte bara åstadkomma denna folkomröstning. Vi lyckades dessutom drämma till med ett rent ut sagt enastående resultat!

Resultatet var så starkt att inte ens om vi skulle ha gett Ja-sidan alla de drygt 15.000 röster som saknades för att nå ett valdeltagande på 50% hade det gjort skillnad. Nej-sidan hade fortfarande ”vunnit” med 59% mot 41%.

Den största vinnaren är dock demokratin och alla som tillsammans har åstadkommit folkomröstningen – oavsett vilken ”sida” man stått på.

Vi vill även sträcka ut en hand till er på Ja-sidan och tacka för en god match. Det är trots allt så att det är vi tillsammans som har lyckats ta Västerås genom sin första folkomröstning någonsin, trots pandemi och allt vad det har inneburit. Nu är folkomröstningen förbi och vi går framåt tillsammans.

Vi önskar från djupet av våra hjärtan tacka alla er som har ställt upp, på ledig tid, i ur och skur och samlat namn, delat ut flygblad, bidragit ekonomiskt, ställt ut i butiker, genomfört intervjuer, delat innehåll på sociala medier eller helt enkelt pratat med människor och sagt er mening.

Ett bra talesätt är att ”man har en mun och två öron”, vilket de styrande redan har visat genom sina ord.
Nu har folket talat och det är nu upp till de folkvalda att ta detta vidare till handling.
Tack till er alla för era insatser!

Marcus PihlflyktUlf GelbergHenrik Boresäter
Folkinitiativet för Flygplatsens Framtid

Powered by Labrador CMS