SD: Låt oss tillsammans fylla staden med blå-gula vimplar

Kriget rasar i Ukraina. Ryssland har invaderat ett demokratiskt och fritt land i Europa. Det som inte får hända har hänt.

Publicerad

Omvärlden fördömer invasionen i skarpaste ordalag och lokalpolitiker visar sitt stöd till det Ukrainska folket.

För oss Sverigedemokrater är det självklart att delta i de manifestationer som visar solidaritet med Ukraina. Ett land vi har historiska och kulturella band med och geografisk närhet till. Imorgon kan det handla om någon annan del av vårt närområde. Vi anser att Västerås stad snarast ska inventera möjligt humanitärt stöd som skulle kunna skickas till Ukraina och Polen.

VLT har rapporterat att Liberalerna i Västerås utsatts för hot under ett torgmöte som arrangerats med anledning av invasionen.

Det är helt oacceptabelt men tyvärr inte ovanligt förekommande vid politiska manifestationer. Sverigedemokraterna står upp för den västerländska demokratin och trots våra partipolitiska skiljelinjer stöttar vi givetvis Liberalernas rätt att hålla möten.

Sverigedemokraterna anser att det svenska samhällets beredskap för att hantera stora olyckor, kriser eller krig behöver stärkas. Stora samhällspåverkande kriser och katastrofer kommer sällan med förvarning men förmågan att möta dem kräver både planer och förberedelser.

Medborgarna behöver också bättre kunskap om hur de ska agera vid olika typer av kriser, vilken beredskap som förväntas av hushållen och hur enskilda kan bidra till samhällets förmåga att möta det oväntade.

Nu på söndag den 6/3 klockan 18 hålls en demonstration i centrala Västerås, från Fiskartorget till Domkyrkoplatsen, till stöd för Ukraina.

Demonstrationen blir inte partipolitisk och den enda talaren blir biskopen.

Låt oss tillsammans fylla staden med blå-gula vimplar.

Slava Ukraini! Heroiam slava! Fritt översatt till svenska: Ära till Ukraina! Ära till hjältarna!

Powered by Labrador CMS