Foto: Avig Kazanjian/avigphoto.se

M: City – vårt gemensamma vardagsrum

City är vårt gemensamma vardagsrum och ska sprudla av aktiviteter och där vi alla västeråsare möts. Det menar Elisabeth Unell (M), oppositionsråd, och Anna Hård af Segerstad, oppositionsråd, när Västeråsmoderaternas nu presenterat sitt förslag för hur city ska bli tryggare och snyggare.

Publicerad

”Det är tillsammans med fastighetsägare och verksamma i city som vi kan utveckla stadens centrum”, skriver de i ett pressmeddelande där de i flera punkter vidareutvecklar, bland annat:

✔ ”City ska vara och upplevas som vårt gemensamma vardagsrum fullt av aktiviteter och möten. I en levande stadskärna finns offentlig service och konkurrenskraftigt utbud av butiker, besöksnäring, kulturupplevelser och annan kommersiell service. Vi vill genomföra en satsning city i samarbete med handlare och fastighetsägare för att göra city mer tryggt och attraktivt”, säger Elisabeth Unell.

✔ ”Mötesplatser och aktiviteter, tillfälliga som permanenta, som lockar besökare är och kan vara en större del i citys verksamhet. Här finns stora möjligheter att utveckla city. Fler permanenta mötesplatser behövs och det handlar om Sverige bästa barnbibliotek och lekmöjligheter för så väl barn som vuxna. Men även bättre förutsättningar för uteserveringar. Till exempel ser vi gärna att det anordnas en tennisturnering i city, hinderlopp eller ett stadsorienteringslopp”, säger Anna Hård af Segerstad.
✔ ”För att öka tryggheten i city behöver belysning ses över och mörka buskage som minskar sikten tas bort. Till exempel är Stadsparken dåligt belyst och ett huvudgångstråk bör vara ordentligt upplyst. Vasaparken behöver få nödbelysning så Polisen vid behov kan aktivera stark belysning och få överblick. Västerås kan bli tryggare genom att använda trygghetskameror på utvalda platser”, säger Unell.

Powered by Labrador CMS