Danny ser fram emot sin konsert på slottet

I sommar har en helt ny typ av scen öppnat på Strömsholms slott utanför Västerås. I den lummiga trädgården kommer Strömsholm Sessions erbjuda ett konsertkoncept med en äkta, avskalad och nära känsla.

Publicerad

En av artisterna som kommer dit är Danny Saucedo.

– Jag har aldrig varit på Strömsholm tidigare, men jag är jättetaggad, säger Danny Saucedo till Västerås Tidning inför spelningen den 31 juli.

– Om vädret är bra så kommer det vara helt magiskt att få spela så nära publiken.
Konceptet startade under pandemin för att kunna erbjuda musikupplevelser under de restriktioner som rådde. Något som gav mersmak.

– Det blev så mysigt, sån bra stämning och minskade avståndet mellan artist och publik på ett sätt som gjorde att konceptet fick leva vidare, berättar Danny och fortsätter:

– Jag kommer med samma band som var med mig sist jag var i Västerås på Steam Hotel. Vi har väldigt kul tillsammans och kul på scenen och det smittar av sig på publiken. Att få uppleva det i en lyxig slottsträdgård känns jättekul!

Mängden spelningar sedan Danny och bandet spelade på Steam Hotel har varit något begränsade.

– Vi har inte spelat så mycket sen Steam så både jag och bandet ser verkligen fram emot det.

Innan höstens turné drar igång väntar förhoppningsvis en lång och härlig sommar.
Totalt blir det drygt tio spelningar under sommaren, men annars hoppas Danny på lite semester.

– Om vädret i Sverige är bra så längtar jag till att vara på landet i Enköping. Där kan jag snickra, bygga och plantera hur mycket som helst. Ett av sommarens projekt är att göra om i köket där ute.

– Sen har jag studion där och kommer såklart spendera en hel del tid i den, jag älskar att jobba.

I höst väntar 2,5 månaders turne med ett helt annat uttryck.

– The Run(A)way Show 2.0 är ett koncept med mycket mer bombastisk pop på en stor scen. I jämförelse med Strömsholm Sessions som blir mer levande där och då.

Strömsholms slott bjuder in till Strömsholm sessions, en mer avskalad, publiknära upplevelse. Under sommaren gästas slottets scen av en mängd stjärnor. Bland annat spelar Arvingarna den 21 juli, Måns Zelmerlöv den 29 juli och Danny Saucedo den 31 juli. Det blir även komedi och musik med legendarerna Per Fritzell och Jan Rippe den 28 juli, där de spelar upp gamla (och nya) roller.

För att läsa mer, besök sessions.se.

Powered by Labrador CMS