Fortsatt minskning av coronafall i länet

Coronafallen fortsätter att minska i Västmanland. Enligt ny statstik från som nyhetsbyrån Newsworthy har sammanställt från Folkhälsomyndigheten har antalet som smittats av corona minskat med 22 procent under den senaste veckan i Västmanland.

Publicerad

Den senaste veckan har 423 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats i Västmanlands län. Det är en nedgång med 117 fall jämfört med den föregående veckan.

Sett till befolkningen har Västmanland haft 153 nya fall per 100 000 invånare, under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en ganska genomsnittlig nivå.

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Surahammar, som hade 350 per 100 000 invånare under den senaste veckan. Skinnskatteberg hade lägst antal nya fall (20 per 100 000 invånare).

Situationen ser liknande ut i stora delar av landet och antalet nya fall är klart färre än de var veckan innan i 132 av landets kommuner.

Ytterligare ett bevis på det ljusnande läget är att inga nya covid-patienter har skrivits in på IVA under den senaste veckan.

Däremot har en person med covid-19 avlidit. Totalt har 309 personer i Västmanlands län dött med coronavirus sedan pandemins start.

I Västmanland är vaccinering mot coronaviruset är nu full gång. Totalt har 10 359 personer fått sin första vaccindos i Västmanlands län fram till vecka 4. Det motsvarar ungefär 3,7 procent av befolkningen.

Powered by Labrador CMS