Foto: Fredrik Kadesjö/Mostphotos

Polisen vädjar: Skydda era äldre anhöriga mot vaccinationsbedrägerier

Polisen går på nytt ut och varnar för vaccinationsbedrägerier. – Många väntar på att få vaccinera sig mot covid-19 och anmälningarna om bedrägeriförsök fortsätter att komma in till polisen, skriver polisen på sin Facebooksida.

Publicerad

Under ett inlägg med rubriken "Viktig information om vaccinationsbedrägerier" varnar polisen för bedragare som utnyttjar coronapandemin för att lura personer på pengar.

I inlägget skriver polisen:

Nu väntar många på att få vaccinera sig mot covid-19 och anmälningarna om bedrägeriförsök fortsätter att komma in till polisen. Därför är det viktigare än någonsin att vi och våra anhöriga (som kanske inte har sociala medier) vet att:

- Det inte kostar något att vaccinera sig. Om någon vill ta betalt är det fråga om ett bedrägeri.

- Ingen från vården kommer oanmält att ringa och be dig identifiera dig med bankdosa eller bank-ID, oavsett anledning.

Om någon tar oväntad kontakt med dig och du misstänker att det är ett bedrägeriförsök, så är polisens rekommendation att:
- Inte logga in
- Inte lämna ut några siffror
- Lägg på luren

Eftersom det främst är äldre personer som blir utsatta för bedrägerier av det här slaget uppmanar polisen sina följare att prata med dina äldre anhöriga om de här sakerna. Dessutom vädjar de om hjälp med att dela informationen i inlägget då många äldre inte har sociala medier.

Powered by Labrador CMS