Åsa Granlund har utsetts till årets VD.

Västeråsföretagets vd – bäst i Sverige

Under torsdagen korades vinnarna av utmärkelsen Årets VD på en gala på Fotografiska i Stockholm. I kategorin medelstora företag vann Åsa Granlund, VD på Västeråsföretaget AA Logistik.

Publicerad Senast uppdaterad

Syftet med utmärkelsen Årets VD är att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv.

– Jag är alldeles rörd och jättehedrad, det här gör jag tillsammans med mina medarbetare. Tillsammans är vi med och ställer om transportsektorn till att bli en fin bransch”, säger Åsa Granlund i ett pressmeddelande.

Bakom utmärkelsen står ledarskapssajten Motivation.se.

Juryns motivering

Medelstora företag: Åsa Granlund, AA Logistik AB

”Årets VD för medelstora företag är en inkluderande och prestigelös ledare som har förmågan att låta medarbetarna växa och att lyfta alla genom sitt ledarskap. Pristagaren har med sin kunskap och sitt engagemang tagit företaget framåt med stormsteg och lyckats uppnå en lönsamhet som aldrig har varit bättre. Genom stora satsningar på hållbarhet och klimatsmarta lösningar har pristagaren sett till att företaget ligger i framkant i sin bransch. Årets VD för medelstora företag har visat att man kan uppnå goda resultat och samtidigt ta ett stort ansvar för människor, miljö och samhälle.”

Övriga vinnare

Vinnare i de övriga kategorierna är: Stora företag: Anna Borg, Vattenfall AB

Små företag: Tove Sventoft, Sibab Interior AB Årets Unga VD: Madelene Törnblom, Maya Delorez ABPowered by Labrador CMS