Nytt namn och nya ägare. Hotell- och konferensanläggningen är nyrenoverad och i ny regi – under nya namnet Lövudden Strand. KFUM Västerås har med andra ord sålt fastigheten efter 90 år. Foto: Jonas Bergkvist

Nysatsning på Lövudden med nya ägare: ”Fantastiskt läge med stor potential”

I ny regi har den stora hotell- och konferensanläggningen på Lövudden fått ett avsevärt ansiktslyft. Nysatsningen har även fått ett nytt namn, Lövudden Strand. – Ägaren föll för det fantastiska läget, säger platschefen Karola Berg.

  • Publicerad 19:04, 10 mar 2021

Ja, det fina läget vid Mälarens strand är detsamma.

Men efter 90 år är det inte längre KFUM Västerås som äger den stora anläggningen vid badplatsen på Lövudden som omfattar flera byggnader.

Det är ett fastighetsbolag utanför Västerås som ligger bakom köpet, och på plats har surabon Karola Berg hållit i trådarna sedan förra årsskiftet som platschef.

Eller byggprojektledare, snarare.

– Ja, vi har i stort sett renoverat under ett års tid. Anläggningen var i stort behov av renovering och på det sättet har ju tidpunkten varit helt den rätta under detta pandemiår att kunna lägga kraft på att rusta upp, säger Karola Berg.

Karola Berg är platschef. Foto: Jonas Bergkvist

Planen från början var att starta upp i september.

– Men det var inte jätteläge för det då på grund av pandemin.

Nu har de första gästerna börjat komma till anläggningen som erbjuder många olika delar, men som kanske främst vänder sig till företagsboende.

– Ja, med hotelldelen på totalt 24 rum vänder vi oss i första hand till olika företagare för långtidsboende. Det kan vara allt från ett par veckor upp till ett år. Vi vill tro att det här läget för de som reser mycket och bor på hotell är tilltalande med utsikten och närheten till vattnet.

En stor del av verksamheten är givetvis också konferensdelen tänkt att utgöra.

– Vi har ju väldigt stora ytor här så man behöver inte gå på varandra. Vi har tre olika konferenssalar i varierande storlek och även mindre samtalsrum om ett förtag exempelvis vill hålla anställningsintervjuer här, berättar Karola Berg.

Likt många andra har Lövudden Strand tänkt i nya banor i och med pandemin.

– Vi har fått göra som alla andra och ställt om. Till exempel erbjuder vi att bara hyra ett rum för dagen, om man är trött på att jobba hemma. Då kan det passa perfekt att komma hit och sitta en dag för ett härligt miljöombyte.

Matsalen. Foto: Jonas Bergkvist

En satsning på restaurangdelen görs också. Även där har det byggts om en del för att ge ett bättre helhetsintryck och nu är det även klart med en krögare till Restaurang Lövudden.

– Det känns bra att det är klart, dessutom med en erfaren restauratör. Ambitionen är att kunna öppna restaurangen i april beroende på hur pandemin utvecklar sig såklart.

Tanken är att restaurangen, förutom att serva hotell- och konferensgäster, även ska vara öppen för allmänheten och servera de boende i närområdet och övriga västeråsare såväl dagens lunch som à la carte och take away.

– Dessutom är det ett perfekt läge här för att hålla olika temakvällar, som grill- eller trubadurkvällar. Det har man gjort här även tidigare.

Hur känns det nu när saker börjar falla plats efter över ett års renovering?

– Det känns bra. Anläggningen köptes för att ägarna såg potentialen, det är en härlig miljö här ute. Vi tror mycket på det här fantastiska läget och dessutom ska ju Västerås stad satsa lite mer på området och badplatsen här, vilket också känns bra.

Läget vid Mälarens strand är det inget fel på. Foto: Jonas Bergkvist

Ett av de mindre rummen där företagen bland anat kan hålla anställningsintervjuer. Foto: Jonas Bergkvist

Det här erbjuder Lövudden Strand

Företagslägenheter och företagsboende

Det nyrenoverade lägenhetshotellet har 24 stycken lägenheter i varierande storlek. Alla med dusch och toalett, tv och internet. Det finns också mindre, lite enklare företagsbostäder med 1–3 bäddar/rum, egen toalett och delad dusch och kök.

Restaurang Lövudden

En ny restauratör är anlitad och hoppas vara igång under senvåren. Förutom att förse konferens- och hotellgäster med mat kommer Restaurang Lövudden servera både dagens lunch, à la carte samt take away samt arrangera olika temakvällar.

Konferenslokaler

Lövudden Strand har tre olika och nyrenoverade konferenssalar för möten, dagkonferenser eller utbildningar. Den största, Utsikten, hyser plats för upp till 100 personer.

Festlokal

Här finns även lokaler för allt från danskurs till middagar och bröllopsfester. Den största lokalen har plats för upp till 150 personer.

Mer info: www.lovuddenstrand.se

Den största konferenssalen Utsikten, det gamla kapellet. Foto: Jonas Bergkvist

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Ny stor etablering – Västerås på väg att bli ett livsmedelskluster

Ica och Hilton finns redan på Hacksta. Nu etablerar sig en ny jätte inom livsmedel på området. Det är är Finax som planerar att starta en kvarn och produktionsanläggning under 2022. – Det finns...torsdag 15/4 11:08

Tidigare riksdagspolitikern klar för nytt toppjobb

Anna Wallén, socialdemokrat och tidigare riksdagsledamot för Västmanland, har rekryterats som ny näringspolitisk expert till svenska besöksnäringen branschorganisation Visita. – Vi är mycket glada åt...måndag 12/4 14:13

Klart med ny vd till Almi

Det blir Mikael Fällman som blir ny vd för Almi Företagspartner Mälardalen. Fällman kommer från rollen som affärschef på Almis kontor i Västerås.torsdag 8/4 11:09

De kan bli Årets företagare i Sura

Nu ska Årets företag i Surahammar utses. I veckan släppte Företagarna nomineringarna till priset.söndag 28/3 21:20

SMAKFULLT

Amerikanska mackor på menyn i Slakteriet

Slakteriet Saluhallen har fått ännu ett nytillskott. Det är sandwichrestaurangen Sidewalk Sandwiches som drivs av Linus Lööw som öppnade fredagen den 12 februari Linus Lööw vill att man ska känna det...lördag 20/2 8:36

Startade salladsboomen – nu öppnar de på Erikslund

Salladshjältarna fortsätter kampen mot snabbmatszombisarna Det är salladsboom i Västerås! Och de som startade trenden i Västerås var Salladsmagasinet på Hälla. Nu tar företaget ett nytt steg och expanderar verksamheten. – Nästa år öppnar vi även på...lördag 28/11 8:52

Ny bistro öppnade – i containerboxarna

En bit utanför Erikslunds shoppingcenter vid E18 mot Köping ligger den nyöppnade vägkrogen Bistro Box. Restaurangen har ett säreget, intressant utseende där den yttre designen ser ut att bestå av...fredag 27/11 10:36

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING