Matleverantörer: Coronans stora vinnare

Way to go är det framgångsrika företaget som kör ut mat och godsaker till västeråsarna. Företaget som drivs av Johan Bons och Hampus Vestlund märker i coronatider ett ökat intresse för att få maten levererad.

  • Publicerad 20:03, 11 maj 2020

Hur har den nuvarande coronakrisen påverkat er som företag?

– Det har självklart påverkat oss. Många väljer att stanna hemma och ser nu kanske mer än någonsin nyttan med vår tjänst. Att fortfarande beställa hem maten från restauranger och få den levererat till dörren är ett starkt kvitto på att västeråsarna verkligen supportar det lokala näringslivet, säger Johan Bons och Hampus Vestlund.

Har ni vidtagit några åtgärder?

– Vi har tidigt informerat medarbetare, partners och våra kunder om hur vi jobbar i dessa tider. Vi undviker fysisk kontakt i hela vår värdekedja, från när vi hämtar måltiden hos restaurang till när vi lämnar den hos kund.

Ni startade Way to go som ett UF-företag, vad har fördelen varit med det?

– Att vi fick möjligheter att trycktesta vår tjänst mot marknaden till låg risk. Vi fick även mycket annat med oss i bagaget, som till exempel rådgivning genom Almi, stöd från lärare och föräldrar. Sen har självklart marknaden varit tacksam mot oss.

Från början var det bara ni två, hur har företaget utvecklats sedan dess?

– Vi fick ett starkt stöd av västeråsarna från start och det har utvecklats väl under de senaste åren. Vi har anställt ett tiotal medarbetare och utvecklat vår tjänst och produkt till fler områden. B2B är ett område som vi ser en stor potential inom, att hjälpa företag att få tid över till annat.

Hur många ställen kan man nu beställa ifrån?

– Det är nu ett 40-tal olika restauranger, matbutiker och ett bageri. Än så länge finns tjänsten endast i Västerås men vi planerar även för expansion runt om i Sverige.

Restauranger dominerar men finns planer på att öka utbudet av andra typer av tjänster?

– Absolut! Karamellfarbrorn och Kopparlundens bageri finns redan som partners till oss. Vi planerar för många fler leverantörer och strävar alltid efter att spegla våra kunders behov.

Vilken typ av mat är populärast, pizza möjligen?

– Det är en omåttligt populär produkt hos oss. Vi har på kort tid också fått väldigt många kunder som upptäckt att man även kan få ¨fine dining¨ levererat till sin dörr från många av Way to gos restauranger.

Har ni egna bilar som kör ut maten?

– Vi har egna bilar och anställda som vi utbildar och utvecklar. För oss är service och upplevelsen kärnan i vår verksamhet.

Hur er era framtidsplaner ut?

– Vi jobbar för fullt med att utveckla vår tekniska plattform, som Västerås kommer få ta del av först och sedan för vidare utrullning runt om i Sverige. För oss har det alltid varit viktigt att lyssna på vad våra kunder vill ha, att följa trender och i grunden med perspektivet att göra vardagen enklare för våra kunder är ett ledord vi försöker leva efter.

Fotnot: Här är några andra matleverantörer i Västerås: Foodora, Wolt, Hemkört och klart

Företagsamma killar. Hampus Vestlund och Johan Bons driver företaget Way to go. Foto: My Vestlund Photography

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Miljoner till kompetensutveckling i Östra Mellansverige

Pandemin slår hårt mot svensk ekonomi. I en unikt snabb process fördelar Svenska ESF-rådet idag ut stöd till 22 projekt som ska erbjuda kompetensutveckling till varslade och permitterade. I regionen...lördag 30/5 16:07

1 200 jobb inom hotell och restaurang i länet kan vara i farozonen

Branschorganisation Visita har låtit Handels Utredningsinstitut, HUI, ta fram en ny studie som visar hur coronakrisen slår mot besöksnäringen i landets regioner. Rapporten visar att så många som 1...onsdag 27/5 16:26

De putsar Skrapans fasad – hängandes i rep

Fönsterputs på hög nivå: "Fäster repen i balkar och hissar oss nedåt" Här är Västeråsföretaget som utför ett minst sagt svindlande uppdrag. Under torsdagen påbörjade de arbetet med att putsa Skrapans utsida – hängandes i rep. – Det är högt. Det finns så mycket att...lördag 23/5 13:27

Corona slår hårt mot krogarna: Nattklubb i konkurs

Konkursförvaltaren: "Vi har träffat de anställda" I slutet av förra veckan begärdes nattklubben Royale, bolaget bakom verksamheten, Västerås Nöje AB i konkurs. I måndags tog Västmanlands tingsrätt beslut att försätta bolaget i konkurs.onsdag 20/5 21:30

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING