Matleverantörer: Coronans stora vinnare

Way to go är det framgångsrika företaget som kör ut mat och godsaker till västeråsarna. Företaget som drivs av Johan Bons och Hampus Vestlund märker i coronatider ett ökat intresse för att få maten levererad.

Publicerad

Hur har den nuvarande coronakrisen påverkat er som företag?

– Det har självklart påverkat oss. Många väljer att stanna hemma och ser nu kanske mer än någonsin nyttan med vår tjänst. Att fortfarande beställa hem maten från restauranger och få den levererat till dörren är ett starkt kvitto på att västeråsarna verkligen supportar det lokala näringslivet, säger Johan Bons och Hampus Vestlund.

Har ni vidtagit några åtgärder?

– Vi har tidigt informerat medarbetare, partners och våra kunder om hur vi jobbar i dessa tider. Vi undviker fysisk kontakt i hela vår värdekedja, från när vi hämtar måltiden hos restaurang till när vi lämnar den hos kund.

Ni startade Way to go som ett UF-företag, vad har fördelen varit med det?

– Att vi fick möjligheter att trycktesta vår tjänst mot marknaden till låg risk. Vi fick även mycket annat med oss i bagaget, som till exempel rådgivning genom Almi, stöd från lärare och föräldrar. Sen har självklart marknaden varit tacksam mot oss.

Från början var det bara ni två, hur har företaget utvecklats sedan dess?

– Vi fick ett starkt stöd av västeråsarna från start och det har utvecklats väl under de senaste åren. Vi har anställt ett tiotal medarbetare och utvecklat vår tjänst och produkt till fler områden. B2B är ett område som vi ser en stor potential inom, att hjälpa företag att få tid över till annat.

Hur många ställen kan man nu beställa ifrån?

– Det är nu ett 40-tal olika restauranger, matbutiker och ett bageri. Än så länge finns tjänsten endast i Västerås men vi planerar även för expansion runt om i Sverige.

Restauranger dominerar men finns planer på att öka utbudet av andra typer av tjänster?

– Absolut! Karamellfarbrorn och Kopparlundens bageri finns redan som partners till oss. Vi planerar för många fler leverantörer och strävar alltid efter att spegla våra kunders behov.

Vilken typ av mat är populärast, pizza möjligen?

– Det är en omåttligt populär produkt hos oss. Vi har på kort tid också fått väldigt många kunder som upptäckt att man även kan få ¨fine dining¨ levererat till sin dörr från många av Way to gos restauranger.

Har ni egna bilar som kör ut maten?

– Vi har egna bilar och anställda som vi utbildar och utvecklar. För oss är service och upplevelsen kärnan i vår verksamhet.

Hur er era framtidsplaner ut?

– Vi jobbar för fullt med att utveckla vår tekniska plattform, som Västerås kommer få ta del av först och sedan för vidare utrullning runt om i Sverige. För oss har det alltid varit viktigt att lyssna på vad våra kunder vill ha, att följa trender och i grunden med perspektivet att göra vardagen enklare för våra kunder är ett ledord vi försöker leva efter.

Fotnot: Här är några andra matleverantörer i Västerås: Foodora, Wolt, Hemkört och klart

Företagsamma killar. Hampus Vestlund och Johan Bons driver företaget Way to go. Foto: My Vestlund Photography
Powered by Labrador CMS