Ägarduo. Bröderna Sebastian och Kristoffer Ericsson driver den nyöppnade Kopparhälsan. Foto: avigphoto.se
Ägarduo. Bröderna Sebastian och Kristoffer Ericsson driver den nyöppnade Kopparhälsan. Foto: avigphoto.se

Bröderna har samlat hälsoexperterna under ett tak: "Skapar ett kretslopp"

På Kopparhälsan har bröderna Kristoffer och Sebastian Ericsson skapat ett helhetskoncept med hälsan i fokus. – Här finns flera aktörer inom olika yrkeskategorier i samma hus, som till exempel fysioterapi, personlig träning, läkare och kiropraktik som tillsammans jobbar under namnet Kopparhälsan, ungefär hälften är anställda av oss och den andra hälften är egna, berättar de.

Publicerad

I slutet av 2021 invigdes Kopparhälsan i sina nya, fräscha lokaler på Metallverksgatan i Västerås. Från början fanns bara ett skal så Sebastian och Kristoffer har varit högst delaktiga och tillsammans med arkitekterna utformat lokalerna efter sina behov.

– Vi stegade runt i lokalerna och måttade och funderade var vi skulle ha våra olika aktiviteter, och sen fick vi förstås hjälp av arkitekterna. Vi är väldigt nöjda med hur det blev, berättar Kristoffer.

Bröderna som har jobbat ungefär i tio år i hälsobranschen, som personliga tränare och kostrådgivare och även har en bakgrund inom idrotten, säger att något de märkt ofta händer är att folk hamnar mellan stolarna och inte får rätt hjälp.

– Till exempel om du gjort en operation och fått sjukgymnastik så tar det ofta slut där, fast du kanske skulle behöva träffa en samtalsterapeut eller en personlig tränare för att arbeta vidare med din hälsa. Där vill vi skapa ett kretslopp där man tar vara på helheten, säger Sebastian.

– Här kan vi hjälpa alla människor där de befinner sig och se till att de får träffa rätt personer i rätt ögonblick, fortsätter Kristoffer.

Företag och privatpersoner

För att få hjälp hos Kopparhälsan, som vänder sig både till företag och privatpersoner, kan man antingen söka sig centralt till Kopparhälsan med sina frågor, eller så söker man sig direkt till den profession man efterfrågar.

– Vi har alla tillgång till samma journalsystem så att vi kan följa personen och ha koll på vad som gjorts i de olika instanserna och kan hjälpa till på rätt sätt. Kopparhälsans hemsida har också allt samlat på ett ställe där det ska vara lätt att navigera med så få knapptryck som möjligt, säger de.

Mötesplats

Målet med Kopparhälsan är att kunna möta alla människor oavsett förutsättning i livet.

– Det vi har märkt är att här i våra lokaler har vi en helt annan chans till att skapa en mötesplats för människor. Vi har folk som kommer och tränar hos oss, går upp, duschar, tar en kopp kaffe, fortsätter in till en massagebehandling och så har de fått en jättebra start på sin dag, säger Kristoffer.

Teknik. Företag och andra kan få en mängd olika värden i kroppen uppmätta i en speciell maskin. Foto: avigphoto.se
Teknik. Företag och andra kan få en mängd olika värden i kroppen uppmätta i en speciell maskin. Foto: avigphoto.se

De olika tjänsterna är noga utvalda.

– De som vi har med oss här är sådana människor och företag som vi i stort sett har headhuntat. Om vi till exempel har sökt sjukgymnaster har vi frågat dom vi har velat jobba med om det skulle vara intressant att jobba på Kopparhälsan och vi har fått väldigt bra respons.

De säger att de att de olika delarna av Kopparhälsan, där de kan fånga upp människor i olika situationer, börjar bli ett ganska komplett hjul.

– Nu när vi fått in både läkare och legitimerad psykoterapeut så känns det som om vi fångat den biten. Den stora önskelistan har vi bockat av, det är inget som vi känner fattas just nu. Vi är supertaggade inför 2022 och vårt mål är att bli det självklara valet när det gäller total hälsa.

I lokalerna finns utrymme för den mötesplats bröderna vill att Kopparhälsan ska vara. Foto: avigphoto.se×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4
I lokalerna finns utrymme för den mötesplats bröderna vill att Kopparhälsan ska vara. Foto: avigphoto.se×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4

Kopparhälsans tjänster

Företagshälsa, hälsoanalys, blodanalys, personlig träning, massage, träningsprogram, kostrådgivning, fysioterapi, mental styrka, kiropraktik, naprapati, osteopati, läkare, mammaträning, synundersökning, psykoterapi

Powered by Labrador CMS