Rymlig och ljus lokal. Viskan Spa Center har tagit plats i nya företagcentret T9 på Tunbytorp och fått dubbelt så stora ytor mot tidigare, Ägarna Rainer Käkelä och Lotta Ström siktar på att bli flaggskeppet bland landets återförsäljare. Foto: Jonas Bergkvist
Rymlig och ljus lokal. Viskan Spa Center har tagit plats i nya företagcentret T9 på Tunbytorp och fått dubbelt så stora ytor mot tidigare, Ägarna Rainer Käkelä och Lotta Ström siktar på att bli flaggskeppet bland landets återförsäljare. Foto: Jonas Bergkvist

Viskan Spa Center växer: ”Helt andra möjligheter nu”

Allt fler vill bada hemma i sin egen trädgård – och pandemin har gett en extra skjuts i efterfrågan på spabad. Något som Viskan Spa Center i Västerås känner av. De växte snabbt ur sin lokal på Hälla och har nu tagit plats í nya T9 på Tunbytorp. Med höga mål. – Här får vi helt andra möjligheter, vi siktar på att bli flaggskeppet bland alla Viskan-återförsäljare, säger ägarna Lotta Ström och Rainer Käkelä.

Publicerad

Företagscentret T9 på Tunbytorp (tidigare Björkmans Bil) börjar fyllas på med hyresgäster.

Senast i raden i ”hörnlägenheten” på Friledningsgatan: Viskan Spa Center.

Lokalen mäter omkring 450 kvadratmeter med högt i tak och ett stort ljusinsläpp.

– Vi tycker att vi har den finaste lokalen på hela Tunbytorp, säger ägarna Lotta Ström och Rainer Käkelä.

De startade sin resa som återförsäljare åt Viskan Spa – de enda svensktillverkade spabaden i premiumklassen i landet – för snart tre år sedan.

Under 2020, mitt under brinnande pandemi, slog de upp dörrarna till den första egna lokalen intill Plantagen på Hälla.

Men den har de redan växt ur.

– Pandemin skyndade väl på det hela att efterfrågan snabbt ökade och vi behövde större ytor. Helt i linje med vår långsiktiga femårsplan.

Sedan årsskiftet är de på plats i den nya lokalen på Tunbytorp.

– Det känns klockrent. Vi gillar hela konceptet med T9, att Anders Björkman (fastighetsägaren) vill få det till något riktigt bra. Det var mycket som stämde in som vi tyckte lät grymt innan vi bestämde oss för att flytta hit.

Den nästan dubbelt så stora ytan skapar nya förutsättningar.

– Det ger oss helt andra möjligheter att visa upp betydligt fler modeller, uppåt 15 av de 18 olika som Viskan Spa har i sitt sortiment. De större ytorna har även möjliggjort att vi nu kan ha vissa modeller hemma på lager för omgående leverans, vilket många uppskattar.

Andra spännande saker är också på gång.

– Vi kommer under våren att som första spabutik kunna erbjuda leverans av uppvärmt kommunalt vatten till våra kunder, framför allt till dom med egen brunn. Allt för att ha en så enkel uppstart som möjligt och även då kunna börja bada i princip direkt.

Något ägarna inledde som en naturlig anledning av pandemin och som fortfarande är högst aktuellt är privata visningar.

– Kunderna uppskattar verkligen egen tid i butiken och de kan ställa sina frågor i lugn och ro.

När butiken sedan är helt inredd och iordningställd efter alla önskemål och ambitioner längre fram i vår blir det Sveriges största Viskan Spa Center.

– Vårt mål är att bli flaggskeppet bland alla återförsäljare och sätta standarden för hur ett center kan se ut, säger Lotta Ström och Rainer Käkelä.

En av alla modeller som visas i showroomet. Foto: Jonas Bergkvist
En av alla modeller som visas i showroomet. Foto: Jonas Bergkvist
Powered by Labrador CMS