Läget. Pandemin har inte satt några djupare spår i den lokala bostadsmarknaden. Foto: Mostphotos

Så mår den lokala bostadsmarknaden i coronapandemin

Pandemin skakar om samhället socialt och ekonomiskt. Hur det ut på den lokala bostadsmarknaden efter två månader? Västerås Tidning ställde två frågor till mäklare: ► Hur ser ni på marknaden just nu, är det köp och sälj på vanliga nivåer? ► Det talas mycket om hemester i år, märks det något kring fritidshus?

Publicerad

Björn Wallberg, Svensk Fastighetsförmedling i Västerås:

– Vi tycker att marknaden håller i sig bra. Det är folk på visningarna som vi har och bostäderna säljs, även om det tar lite längre tid med vissa bostäder. Lika så märker vi inte av någon direkt prisnedgång utan snarare att prisutvecklingen ökar.

– Efterfrågan på fritidshus finns alltid och de som vi hittills har sålt i år har det varit mycket folk på visningarna och jag tror säkert att efterfrågan på fritidshus kommer att öka ju närmare sommaren vi kommer med att folk gör ”drömmen till verklighet” nu när utlandssemestern kanske inte blir av.

David Berg, Mäklarringen:

– Bostadsmarknaden i Västerås med omnejd har trots Covid-19 varit stabil. Det finns ett bra utbud av bostäder och en fortsatt stark efterfrågan på framförallt villor, radhus och fritidshus.

– Det skulle jag säga att det verkligen märks. De fritidshus som vi har haft ute till försäljning har det varit en väldigt stor efterfrågan på och det har varit många intressenter och budgivare.

Magnus Hjeltegard, Bjurfors:

– Läget på bostadsmarknaden är under omständigheterna bra, vi säljer på ungefär samma nivåer som tidigare. Det man märker är att det är en differentierad marknad som är mer objektsberoende än tidigare. Husen och de lite mer unika lägenheterna går fortsatt bra då de har mindre konkurrens, medan de mer vanliga lägenheterna har högre konkurrens och kräver mer fingertoppskänsla hos oss mäklare vid prissättning. Efterfrågan på bostadsmarknaden känns fortsatt bra trots rådande omständigheter, och utbudet ligger på ungefär samma eller något högre nivåer.

– Vad gäller det så kallade ”hemester” tror jag absolut att vi kan se en ökad efterfrågan på fritidshus då folk självklart vill göra något i sommar under semestern, och kan man inte resa passar det ju utmärkt att åka till sommarstugan.

Powered by Labrador CMS