RAW Property skapar bostäder där de boende har stor frihet att själva utforma bostaden. Foto: RAW Property

Nytt bostadskoncept till Västerås – boende får utforma lägenheten

Mimer och RAW Property har genomfört en fastighetsaffär där RAW Property köper en byggrätt i kvarteret Förseglet på Öster Mälarstrand i Västerås. RAW Property utvecklar bostäder med ett helt nytt koncept som innebär att de boende köper ett antal kvadratmeter yta och får total frihet att utforma bostadens planlösning, ytskikt och interiör.

Publicerad

Köpeavtalet omfattar byggrätt av tre huskroppar på totalt 5 743 kvadratmeter och i avtalet ingår också gemensamhetsanläggningar och en gemensam utveckling av Förseglet på Öster Mälarstrand. RAW Property kommer att bygga cirka 80 bostäder som beräknas vara klara till kvartal tre 2024.

– Vi är nya i en traditionell bransch och det är häftigt att Mimer ger oss möjligheten att vara med i Förseglet-projektet. Vårt mål är att erbjuda flexibla bostäder till ett lägre pris och att växa nationellt, med en början i Stockholm/Mälardalen. Att det blev Västerås beror på att vi gillar staden och Öster Mälarstrand är ett jättefint område. Det ska bli kul att bygga våra RAW-projekt där och erbjuda en annorlunda bostadsprodukt. Med RAW-konceptet är det inte bara friheten att bygga sitt eget som inspirerat oss, utan även den sociala gemenskapen mellan de boende. De träffar varandra, diskuterar olika lösningar och lånar verktyg av varandra. Det är en sorts "nybyggaranda", något som vi gillar, säger Oliver Thornton, vd, RAW Property.

– Öster Mälarstrand är en av Sveriges mest attraktiva utvecklingsområden och i Förseglet strävar vi efter en hållbar blandning av upplåtelseformer. Vi kommer själva att bygga ett stort antal hyresrätter och det är bra att vi fått med RAW Property på båten. De utvecklar bostadsrätter med ett helt nytt och innovativt koncept. Det är roligt med ett företag som tar nya grepp som utvecklar byggandet och erbjuder västeråsarna ett nytt sätt att köpa bostad. I slutänden kommer det här vara en viktig del i att utveckla Förseglet till ett fint sjönära område med både hyresrätter och bostadsrätter, allt kring en gemensam grön gård, säger Mikael Källqvist, VD, Bostads AB Mimer.

Powered by Labrador CMS