Byggnadsnämnden väntas fatta beslut om bygglov för ytterligare två punkthus på Öster Mälarstrand.

Nya punkthus på Öster Mälarstrand – och utbyggnad av Tunbytorp

På torsdag väntas byggnadsnämnden ta beslut om ny verksamhetsmark för företag, nya bostäder för våra invånare och ett nytt äldreboende.

Publicerad

Nämnden väntas anta en detaljplan som visar hur företag kan växa med utbyggnader eller etableringar på Tunbytorp. Generellt finns en stor efterfrågan på planlagd mark för näringsliv och företag i Västerås.

– Den här planen innehåller ny verksamhetsmark för nya och befintliga expanderande företag i Västerås. Ny detaljplanelagd verksamhetsmark är viktig för vår arbetsmarknad och en prioriterad fråga från våra politiker, säger Carl Arnö, stadsbyggnadsdirektör i ett pressmeddelande.

Nämnden väntas även fatta beslut om bygglov för två flerbostadshus som Bonava vill bygga på Öster Mälarstrand, fastigheten Förseglet 4. Det handlar om två sammanbyggda punkthus i 16 respektive 14 plan med gemensam entrédel och källare. Totalt rör det sig om 162 nya lägenheter. Bonava har byggt liknande hus i området.

– Det här är det sista paret av tre par höga hus som avslutar Öster Mälarstrand i norra delen mot Björnövägen. Från dessa hus kommer man säkerligen få en magnifik utsikt över hela området och förstås över Mälaren, säger Carl Arnö.

Beslutet om bygglov för ett nytt äldreboende på Ängsgärdet har tagits på byggnadsnämndens arbetsutskott på delegation. Det innebär att det nu är klart att ett nytt flerbostadshus med plats för 80 lägenheter kan byggas i området.

– Det är verkligen glädjande att det nu kan bli verklighet. Det finns ett stort behov av nya platser för våra äldre, säger Jonas Cronert, tillförordnad ordförande i byggnadsnämnden i pressmeddelandet.

Byggnadsnämndens möte den 27 maj börjar klockan 13.00 och hålls digitalt via Teams.

Powered by Labrador CMS