Ny toppnivå har nåtts för villor i Västerås.

Fortsatt uppåt på Västerås bomarknad

Bopriserna på andrahandsmarknaden i Västerås ökade under september då villapriserna återigen nådde en ny toppnivå efter en uppgång med 0,5 procent.

Publicerad

Samtidigt gick bostadsrättspriserna upp med 0,9 procent, visar Valueguards boprisindex för Västerås som tagits fram på uppdrag av Widerlöv & Co.

-- Vi ser sedan i somras ett litet trendbrott på marknaden och att pendeln nu börjat svänga över lite mer till säljarnas fördel. Alltmer pekar mot att dagens räntenivåer kommer att bestå under lång tid vilket bidragit till att minska osäkerheten för köparna samtidigt som det bäddar för uppåtgående priser framöver, säger Tomas Widerlöv, vd på Widerlöv & Co, i ett pressmeddelande.

Sedan toppnoteringarna i början av sommaren 2017 har bostadsrättspriserna sjunkit med 2,4 procent medan villapriserna under september nådde sin hittills högsta nivå. Under den senaste tolvmånadersperioden har bostadsrättspriserna ökat med 0,9 procent och priserna på villor med 4,1 procent. Sedan januari 2011 har prisuppgången på bostäder i Västerås vara mycket kraftig. Bostadsrättspriserna har sedan dess ökat med hela 127,2 procent och villapriserna med 71,2 procent.

Snittpriset för en villa i Västerås kommun är enligt Mäklarstatistik nu 3 493 000 kronor, vilket motsvarar ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 26 672 kronor, baserat på 194 försäljningar de senaste tre månaderna. Snittpriset för en bostadsrätt är 1 545 000 kronor och det genomsnittliga kvadratmeterpriset är 23 008 kronor, baserat på 533 försäljningar.

Powered by Labrador CMS