Uppåt. De sålda bostadsrätterna i Västmanlands län hade ett genomsnittligt pris på 1,6 miljoner kronor. Foto: Mostphotos
Uppåt. De sålda bostadsrätterna i Västmanlands län hade ett genomsnittligt pris på 1,6 miljoner kronor. Foto: Mostphotos

Fler försäljningar av bostadsrätter i Västmanland än på sex år

Mellan augusti och oktober såldes 879 bostadsrätter i Västmanlands län. Det är fler än någon tremånadersperiod sedan 2015.

Publicerad

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

De sålda bostadsrätterna i Västmanlands län hade ett genomsnittligt pris på 1,6 miljoner kronor. I fjol gjordes 821 affärer vid den här tiden på året.

I hela Sverige såldes 35 945 bostadsrätter för i snitt 2,9 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en prisuppgång i Västmanlands län. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i länet var 1 procent högre än för tre månader sedan. Även i hela Sverige ökar priserna på bostadsrätter. I hela riket noterades en prisuppgång på 2 procent.

Priserna på bostadsrätter stiger i 77 av landets kommuner, medan de sjunker i 46 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar). Kartan nedan visar den geografiska spridningen.

Villapriserna står i stort sett stilla i Västmanlands län. Medelpriset på de på försäljningarna under de senaste tre månaderna låg på samma nivå som för tre månader sedan.

Även i hela Sverige ligger villapriserna stilla.

Priserna på villor stiger i 94 av landets kommuner, medan de sjunker i 84 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar). Kartan intill visar den geografiska spridningen.

Bland kommunerna i Västmanland sjunker priserna på villor i av fem kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Surahammar där priserna sjönk med 12 procent. I Västerås däremot steg priserna med 7 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i fem av länets tio kommuner.

Sammanlagt såldes 460 villor i Västmanlands län mellan augusti och oktober till ett genomsnittligt pris på 3,6 miljoner kronor. I fjol gjordes 406 affärer vid den här tiden på året.

I hela Sverige såldes 16 161 villor för i snitt 4,1 miljoner kronor.

Powered by Labrador CMS