Bostadspriserna stiger igen

Nu börjar bostadsmarknaden vända uppåt igen. De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Västmanland stigit med 5,7 procent och villapriserna stigit med 3,1 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Publicerad

– Vi ser en spretig marknad där priserna varierar mycket från område till område och bostad till bostad, där låga avgifter för bostadsrätter och bra lägen är hett eftertraktat bland de som letar efter ett nytt hem, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

I Västmanland harbostadsrättspriserna stigit med 5,7 procent de senaste tre månaderna medan villapriserna stigit med 3,1 procent. Det senaste året har priserna på bostadsrätter sjunkit med 0,9 procent medan villapriserna sjunkit med 1,5 procent.

– Sammantaget ser vi att efterfrågan på bostadsmarknaden ökar. Tuffare villkor för finansiering gör det fortfarande svårt för många att faktiskt kunna byta bostad efter behov. En slopad flyttskatt och ändrade amorteringsregler skulle öka rörligheten och bidra till en långsiktigt hållbar bostadsmarknad, säger Marcus Svanberg.

Powered by Labrador CMS