VSK Bandy fick jubla direkt när Elitserien drog igång på lördagen. Seger med klara 3–0 borta mot Söråker i premiären efter två mål av Charlotte Selbekk (tvåa från höger här). Bilden är från mötet lagen emellan i ABB Arena förra vintern när VSK säkrade seriesegern. Foto: Jonas Bergkvist

Tvåmålsskytten Selbekk VSK:s premiärhjälte: ”En skön känsla”

VSK:s bandydamer visade musklerna direkt. Stabil 3–0-seger i Elitseriepremiären borta mot Söråker på lördagseftermiddagen efter en blixtrande start. – Det gav en skön känsla, säger premiärskytten Charlotte Selbekk om sitt mål efter 21 (!) sekunder.

Publicerad

Det känns verkligen som att vi är bättre än fjol

Tvåmålsskytten Charlotte Selbekk. ”Alltid skönt med en premiärseger”, säger hon. Foto: Jonas Bergkvist

Är inne på sin andra säsong i grönvitt

Namn: Charlotte Selbekk Ålder: 20 år Position: Mittfältare. Säsonger i VSK: Andra. SM-finaler: Fyra (en med VSK, tre med Kareby, varav två guld). Övrigt: VM-brons med Norge 2016.

Förutsättningarna var långt ifrån de bästa på Söråkers IP:s utomhusrektangel. Underkylt regn hade gjort isytan skrovlig.

”Som sandpapper”, beskriver tränaren Fredrik Plan det.

– Ja, det var tuffa förutsättningar. Det var inte jättekul att spela, det blev mer krigar, säger Charlotte Selbekk till Västerås Tidning i spelbussen på väg hem från Timrå.

Men VSK krigade ändå bäst och vann utan några större bekymmer. Mycket tack var den 20-åriga norska landslagsmittfältaren.

Selbekk visade vägen omgående. Redan efter 21 sekunders spel låg bollen bakom Minna Norrgrann i hemmakassen.

– Vi började med bollen och jag fick en bra pass av Malin (Persson), drog liberon och fick på en bra handledare som gick in bakom målvakten som var skymd, berättar Selbekk om det tidiga premiärmålet.

– Alltid skönt att få ett tidigt mål, det gav en skön känsla, fortsätter hon.

Linda Lohiniva fixade 2–0 en halvtimme in i matchen och i början på andra halvlek avgjorde Charlotte Selbekk definitivt matchen med sitt 3–0-mål, återigen framspelad av Malin Persson.

Det var även ytterst nära ett hattrick från Selbekks klubba.

– Det var lite synd att inte straffen satt. Den tog i ribbans underkant. Men jag är mest nöjd med att jag fick till en så pass bra träff när isen var så dålig, säger Selbekk med ett skratt.

Premiärsegern till trots är hon ändå inte helt tillfreds med lagets insats.

– Vi kan ännu bättre. Vi måste gå in hundraprocentigt i närkamperna, det gjorde vi inte idag. Men visst är vi nöjda med vinst i premiären, det är alltid skönt.

Hur är känslan i laget inför säsongen annars efter fjolårets succé med serieseger och första SM-finalen?

– Vi har snäppat upp oss några steg, det känns verkligen som att vi är bättre än fjol. Vi har mer börjat förstå vad vi vill och det känns som att alla är på rätt spår. Vi har haft bra fyspass och varit på is länge och kört på bra.

Målet är Tele2 Arena och en ny SM-final.

– Nu vet vi dessutom vad som krävs nästa gång vi kommer dit, säger Charlotte Selbekk.

På lördag väntar Sandvikens AIK hemma i ABB Arena.

– De är alltid bra mot oss. Vi hade en tuff semifinalserie mot SAIK förra säsongen så vi måste vara 100 procent för att vinna och köra vårt spel. Bättre is kommer det ju i alla fall garanterat att vara, säger Charlotte Selbekk med ett leende.

Nye VSK-tränaren för året, Fredrik Plan, summerar premiären så här:

– Poängen är det viktiga. Det är förstås ännu roligare om laget dessutom spelar bra, men det var tuffa förhållanden idag och en premiär innebär alltid lite nerver också. Men till Sandviken nästa helg måste vi försöka få upp farten både på bollen och skridskorna.

Matchfakta, Söråker-VSK 0–3 (0–2)

Första halvlek: 0–1 (1) Charlotte Selbekk (Malin Persson), 0–2 (29) Linda Lohiniva (Anna Fosselius)

Andra halvlek: 0–3 (51) Charlotte Selbekk.

Hörnor: 2–9

Publik: 92.

Är inne på sin andra säsong i grönvitt

Namn: Charlotte Selbekk Ålder: 20 år Position: Mittfältare. Säsonger i VSK: Andra. SM-finaler: Fyra (en med VSK, tre med Kareby, varav två guld). Övrigt: VM-brons med Norge 2016.

Matchfakta, Söråker-VSK 0–3 (0–2)

Första halvlek: 0–1 (1) Charlotte Selbekk (Malin Persson), 0–2 (29) Linda Lohiniva (Anna Fosselius)

Andra halvlek: 0–3 (51) Charlotte Selbekk.

Hörnor: 2–9

Publik: 92.

Powered by Labrador CMS