Tobias Holmberg jublar efter 1–1-kvitteringen mot Bollnäs. Foto: Stefan Lindgren×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Tobias Holmberg: "Det är otroligt skönt att få en bra start"

Årets elitseriepremiär slutade med seger för VSK Bandy då man besegrade fjolårets SM-finalist Bollnäs med 4–2 inför 1 355 åskådare i ABB Arena Syd.

Publicerad

VSK fick ingen drömstart på onsdagskvällens match men kunde ändå gå till halvtidsvila med en 2–1 ledning efter mål av Tobias Holmberg och Stefan Edberg.

I den andra halvleken kunde VSK gå ifrån till 3–1 efter mål av Ted Bergström. Bollnäs reducerar till 3–2 innan Ted Bergström kunde fastställa slutresultatet till 4–2 efter ett läckert förarbete av Martin Landström.

VSK:s premiärmålskytt Tobias Holmberg var naturligtvis nöjd med segern över Bollnäs.

– Det är skönt att vinna första matchen, det är otroligt skönt att få en bra start.

Vad säger du om inledningen av matchen som var lite trög?

– Ja det var den men jag tycker att vi jobbar oss bra in i första halvlek på det sätt som vi vill spela på. Vi hade bra tålamod fast att det inte klickade direkt, men efterhand får vi till det rätt bra. I andra blir det lite hackigare, sönderblåst och mycket utvisningar.

Ni tog ”timeout” i första halvlek vid underläge 0–1, vad sa tränaren Michael Carlsson till er?

– Det var mer att han sa att vi var bra, att vi gör rätt saker men att det kanske hackade lite i spelet. Vi gör rätt åkningar och driver på varandra, det gäller bara att vi ska ha mer tålamod med det och inte hitta på andra saker. Det var bara att nöta på och det gjorde vi, och vi vann idag och det var skönt.

Du gör ett viktigt mål i första halvlek som tar er in i matchen på allvar, beskriv målet?

– Jag ryckte ifrån och hade två spelare framför mig, tror det var Ted Bergström och någon till. Det gjorde att deras försvar började att backa, och de slutade aldrig att backa så jag försökte att skjuta och det gick vägen.

Det kändes som att ert spel lossnade efter målet, håller du med?

– Alla mål är viktiga och det kanske var ett viktigt mål, vi fick energi av det och då var det bara att fortsätta med det vi gjorde.

Hur skönt var det att få vinna premiären?

– Det var jätteskönt, en premiär är alltid en premiär och det är viktigt att vinna, avslutar Tobias Holmberg.

MATCHFAKTA

ELITSERIEN

VSK–Bollnäs GIF 4–2 (2–1)

Mål: 0–1 (8) Christian Mickelsson (Ville Aaltonen) 1–1 (37) Tobias Holmberg (Oscar Gröhn), 2–1 (44, hörna) Stefan Edberg (Oscar Gröhn), 3–1 (50) Ted Bergström (utan assist) 3–2 (59) Christian Mickelsson (Per Hellmyrs), 4–2 (80) Ted Bergström (Martin Landström)

Utvisningar: VSK 3x10, Bollnäs 4x10

Domare: Christoffer Aidesjö

Publik: 1 355 åskådare

Powered by Labrador CMS