Foto: Stefan Lindgren×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4

Effektivt Sandviken körde över Tillberga

Tillberga Bandy hade inte mycket att säga till om i kvällens hemmamatch mot Sandviken. Elitseriemötet i ABB Arena slutade med en storseger för gästerna som vann med 13–3.

Publicerad

Tillberga kom till kvällens match med en brakförlust i den senaste omgången då man förlorade med 4–15 mot Hammarby. Tillberga öppnade kvällens match på ett bra sätt och vårdade bollen med stort tålamod under de inledande minuterna. Men när väl de första misstagen kom var Sandviken skoningslösa och utnyttjade sina tre första lägen fram till en 0–3 ledning. Innan halvleken var över hade Sandviken gått ifrån till en 0–6 ledning. Tillbergas rutinerade Jens Blixt ger sin syn på första halvlek.

– Vi spelade bra i inledningen. Det är de små detaljerna som vi måste klara av om vi ska ha en chans mot Sandviken, de är vassa. Vi skulle behöva vara hetare, där kan vi få bort många mål. Det gäller att vi är lite mer på hugget och ställer om från offensiv till defensiv. De får göra några mål i första där vi inte är med.

I den andra halvleken fortsatte topplaget Sandviken att visa prov på effektivitet. Tillberga hade svårt att hitta något motmedel mot gästernas offensiv. Sandviken spädde på målskörden och kunde tillslut vinna med 13–3.

– Det är alltid tufft att torska och sedan när det blir med så mycket också. Hur det än låter var det ändå ett steg framåt från förra matchen.

Är du rädd att de två senaste storförlusterna ska sätta sig i skallarna på er?

– Nej jag tror inte att det kommer att sätta sig så. Vi har haft tufft motstånd i inledningen av serien och det är inte de här vi ska ta poäng av. Det gäller för oss att vinna rätt matcher, avslutar Jens Blixt.

MATCHFAKTA

Tillberga Bandy – Sandvikens AIK 3–13 (0–6, 3–7)Målskyttar Tillberga Bandy: Jesper Hermansson, Tobias Blixt, Joel Engström

Powered by Labrador CMS