VSK:s tränare Michael Carlsson är laddad inför årets säsong. Foto: Stefan Lindgren

Carlsson: "Varje omgång kommer bli otroligt viktig"

Idag startar Elitserien i bandy. För VSK:s del väntar en riktigt tuff match i premiären då Hälsingelaget Bollnäs står för motståndet i ABB Arena Syd. – Bollnäs är en tuff och svår motståndare där vi inte kan lämna någonting åt slumpen, säger VSK:s tränare Michael Carlsson.

Publicerad

Efter en lång försäsong där VSK Bandy har blandat och gett är det nu dags för premiär i årets Elitserie. Efter en mindre lyckad fjolårssäsong – med uttåg redan i kvarstfinal – förklarar Michael Carlsson vikten av att göra ett bra seriespel inför slutspelet.

– Det är klart att det har betydelse, kommer man etta eller tvåa har man fördelar framme i slutspelet. Samtidigt som förstaplatsen ger pengar och det behövs alltid i en idrottsförening. Men det man tittar främst på är att få så bra förutsättningar som möjligt inför slutspelet.

Hur ser du på årets serie och vilka är det tuffaste motståndarna?

– Varje år säger man att det är den bästa Elitserien som ska spelas. Jag tycker att det finns många bra lag. Det finns fler och fler lag som är med och gör upp om det, vilket är väldigt utvecklande för n och för oss också. Varje omgång kommer att bli otroligt viktig där man måste gå 100 procent för att vinna matcherna. Tittar man på lagen rent generellt ser Sandviken urstarka ut, Edsbyn är regerande mästare. Hammarby och Broberg har förstärkt och Villa kommer att bli bra.

Nu väntar Bollnäs i kvällens premiär, är det en perfekt premiärmatch för VSK?

– Bollnäs är en tuff och svår motståndare där vi inte kan lämna någonting åt slumpen. Vi kommer att komma så väl förberedda till matchen som vi kan. Vi vet att det är en tuff premiärmatch, men vi kommer att vara redo, säger Michael Carlsson.

Foto: Stefan Lindgren
Powered by Labrador CMS