VSK:s tränare Fredrik Plan var besviken efter förlusten mot Skutskär. Foto: Stefan Lindgren

VSK förlorade den första SM-semifinalen

På ett snöigt Skutskärs IP förlorade VSK Bandy den första SM-semifinalen med 1–2. Hemmalaget Skutskär avgjorde matchen i den 85:e minuten och har skaffat sig en ledning med 1–0 i matcher mot VSK.

Publicerad

VSK:s jakt på SM-guldet fick en dålig start då man förlorade en målsnål första semifinal mot Skutskär. VSK:s tränare Fredrik Plan var missnöjd med lagets insats och ger här sin förklaring till förlusten.

– Får vår del var matchen inte alls bra. Det var i närkamperna och bollmottagningarna som vi tappade matchen, säger Fredrik Plan och fortsätter.

– Vi blev lite för osäkra och vinner helt enkelt inga närkamper. Eftersom det snöar så blev det inte riktigt spelbart, i första halvlek var det värre än i andra.

Blev ert sätt att spela lidande av snövädret?

– Det kan man säga, men jag ska inte skylla på det då det är lika för bägge lagen. Sedan var de hetare än oss och det är därför som de vinner närkamperna.

Vad beror det på, var det nerver med i spelet?

– Nej jag tror inte att det var nerver, jag har inte riktigt hunnit att göra den analysen. Mycket handlar om att vi hamnar fel i banan när vi började att lyfta och drar isär oss själva. Vi blev lite för långa och vi hjälpte inte varandra. När vi väl började att slå långa bollar var vi lite för få som var med och försökte få fast bollen på motståndarnas planhalva, säger Plan och fortsätter.

– I andra halvlek lyfter vi upp spelet och är mer på deras planhalva, men då fick vi inte dit några mål. Det var bättre i andra där vi hade längre anfall och fick tag i dem. Sedan gick vi bort oss ett par gånger och det straffade sig med ett mål i slutändan.

Nu är det ny match på lördag, vad krävs för att ni ska vända och vinna den här semifinalserien?

– Vi måste spela som ett lag och det måste vara mer delaktighet där vi spelar mer tillsammans både offensivt som defensivt. Men framför allt ska vi har revansch, det är de som det handlar om, avslutar Fredrik Plan.

MATCHFAKTA

SM-SEMIFINAL 1:3

 

Skutskär–VSK 2–1 (1–0)

 

Målskytt VSK: Charlotte Selbekk

Powered by Labrador CMS