Ted Bergström jublar efter sitt 6–0 mål. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Styrkebesked av VSK – krossade Villa Lidköping

VSK håller liv i kvartsfinalserien mot Villa Lidköping. Ikväll stod VSK för en av säsongens stabilaste insatser när man körde över Villa Lidköping med 7–1 i den tredje kvartsfinalen.

Publicerad

VSK var riktigt pressade inför kvällens match efter att Villa Lidköping skaffat sig en 2–0 ledning i matcher. Att det här skulle bli VSK:s kväll visade man direkt från start. I halvtid ledde VSK med 3–0 efter ett riktigt stabilt försvarsspel där man fick stopp på Villas snabba spelvändningar.

I den andra halvleken fortsatte VSK att spela med stort tålamod vilket gav resultat då man vann halvleken med 4–1. En av de som visade vägen var Ted Bergström som gjorde tre mål och fixade en straff.

– Det var härligt, idag var vi påkopplade från start. Det gnistrade inne i omklädningsrummet före matchen, säger Ted Bergström.

I de två första matcherna har ni inte riktigt fått det att fungera spelmässigt, vad var skillnaden ikväll då allt verkade kugga i?

– Så är det, vi höjde fokusen någon procent var och det ger sådant utslag på hela truppen. Vi kom upp lite mer i det fysiska spelet och det växte vi enormt av, men framför allt hade vi mer tålamod. Vi var inne och vred i dem lite mera och varierade spelet ännu mera och då ser det bra ut.

Ni lyckades även att få ner farten på deras skridskoåkning, var det en av nycklarna i matchen?

– Vi lyckades att hantera det på ett bättre sätt idag och det hoppas jag att vi kan göra även på fredag.

Du visade vägen med tre mål och fixade en straff, du måste vara rätt nöjd med din insats?

– Ja absolut, jag älskar slutspelsmatcher. Men det blir lika tufft nu på fredag och nu är det bara att nollställa det här men njuta ikväll. Det var fantastiskt kul att spela den här matchen.

Nu reducerade ni matchserien till 1–2 i matcher. Nu är ni med på allvar igen och nu på fredag spelas den fjärde kvartsfinalen i Lidköping, en match som kommer att spelas utomhus. Hur ser du på det?

– Vi ser fram emot det oerhört mycket. Jag visste inte om det innan men det ska bli kul att spela en utomhusmatch och vi kommer att vara taggade, avslutar Ted Bergström.

MATCHFAKTA

VSK – Villa Lidköping 7–1 (3–0, 4–1)Mål: 1–0 (13) Magnus Joneby (Jacob Bucht), 2–0 (29) Ted Bergström (Patrik Sjöström), 3–0 (40) Martin Landström (utan assist), 4–0 (54) Patrik Sjöström (straff), 5–0 (61) Simon Jansson (utan assist), 6–0 (73) Ted Bergström (Mikael Olsson), 6–1 (85) Joel Broberg (Martin Karlsson), 7–1 (88) Ted Bergström (Simon Jansson)

Powered by Labrador CMS