VSK är utslaget ur SM-slutspelet. Foto: STEFAN LINDGREN

Skrällen: Säsongen över för VSK Bandy

VSK:s bandydamer har spelat klart för säsongen. Det blir ingen andra raka SM-final. Skutskär skrällde i ABB Arena Syd på söndagskvällen och vann den avgörande semifinalmatchen med 4–2.

Publicerad

Många trodde nog att VSK skulle klara av seriefyran Skutskär i semifinalmötet. Framför allt efter att VSK kvitterat till 1–1 i matchserien efter en stark avslutning i lördagens andra semifinal (3–1).

I den tredje och avgörande matchen i ABB Arena Syd på söndagskvällen fick VSK en mardrömsöppning sedan gästerna tagit ledningen redan i den andra matchminuten. Matilda Plan återställde dock ordningen och kunde kvittera halvvägs in på halvleken, framspelad av kaptenen Malin Persson.

Samme Persson gav sedan VSK ledningen direkt i andra halvlek – och då såg det ljust ut för VSK att greja en andra, raka finalbiljett.

Men gästerna vände på steken och bara en kvart senare hade Skutskär chockat hemmalaget och ledde med 4–2. VSK hämtade sig aldrig efter det.

– Det är en enorm besvikelse, vi forcerade i slutet men det räckte inte, säger VSK:s tränare Fredrik Plan.

Ni lyckas bara göra sex mål på tre matcher mot Skutskär i semifinalen, vad säger du om det?

– Skutskär är tunga och framför allt spelar de väldigt fysiskt, på gränsen till fult. Tyvärr åker vi på någon skada, men det är sånt som händer.

Skutskärs fysiska spel, var det något som påverkade ert sätt att spela?

– Vi var förberedda på det. Jag ska inte klanka ner på domarna men jag tycker att de ska stävja det mycket tidigare. Det var många fula pååkningar och det är mycket blåmärken och skador i vårt lag på grund av sättet som de spelar på.

Vad var det som gjorde att ni inte fick till ert spel i den här semifinalserien?

– Vi fick inte igång vårt offensiva spel, det var lite för få som var med och deltog. Det var för dåliga passningar och mottagningar. Det är sånt som vi har jobbat med under hela säsongen och som stämde i slutet av serien. Jag vet inte vart det tog vägen, jag kan inte analysera det just nu. Men det är där som det fallerar och vi sätter inte den sista passningen på klubban och då blir det inga målchanser.

Hur surt är det att ni tappar spelet lagom till slutspelet?

– Visst är det surt, men det är idrott och det är bara att gratulera Skutskär till vinsten. Vi får bita ihop och ta nya tag till nästa år, avslutar Fredrik Plan.

I finalen nästa lördag på Studenternas i Uppsala väntar AIK för Skutskär, ett AIK som något överraskande slog ut de tre senaste årens mästarlag Kareby i två raka matcher och tränas av förre VSK- och Tillbergaspelaren Rinat Shamsutov.

Powered by Labrador CMS