Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Michael Carlsson: "Killarna gör en fantastisk match"

Efter två raka förluster fick VSK:s tränare Michael Carlsson fart på laget. Efter 7–1 segern mot Villa Lidköping hyllar Carlsson spelarnas insats.

Publicerad

– Vi gör en helgjuten insats ikväll och jag tycker att vi känner igen oss bra över 90 minuter. Vi var pressade med 0–2 i matcher och för att hålla matchserien i liv var vi tvungna att vinna idag. Därför tycker jag killarna gör en fantastisk match under den pressen och levererade på sättet som de gör. Nu är det en ny måstematch på fredag som vi ser fram emot, säger Michael Carlsson.

Trivs ni med det?

– Man har något sjukt drag i sig som gillar de här situationerna även fast man ibland inte mår så bra när man förlorar en match. Men ändå älskar man de här situationerna och det är väll därför som man håller på med det här och får de här känslorna där humöret följer mycket hur det går för laget. När man vinner är det frid och fröjd, när man förlorar kan det vara någon sömnlös natt.
I den senaste matchen i Lidköping var du rejält frustrerad över ert spel. Idag var det kanske den solidaste insatsen av er i år. Vad var skillnaden?

– Idag levererade vi precis som vi ska göra. Vi är starka som lag men det gäller att vi får ihop det och jag tycker inte att vi varit tillräckligt bra i de första matcherna och då åker man på stryk. Idag var det vi som lade upp ribban på hög nivå och då kom inte Villa upp till den nivån, det är där vi får fortsätta att vara och sätta standarden.

Den stora skillnaden som man såg ikväll var att ni var kompakta i försvaret och fick ner farten på Villas anfallsspel, var det något som ni pratat om innan?

– Ja absolut, det var något som vi snackat om. Vi har kanske gett bort initiativet lite för mycket till dem och vi är ett lag som gärna vill köra hela tiden både i vår defensiv och offensiv. Det var små justeringar men det blev ett bra utfall.

Segersiffrorna blev 7–1 vilket var bra både defensivt och offensivt, hur ser du på det?

– Jag tycker att helheten var bra och det är de som jag saknat lite. Vi gör rätt saker framåt och kan ställa upp ordentligt i vår defensiv och kriga därifrån och göra det så svårt som möjligt för dem.

Ni har fortfarande ett pressat läge där Villa leder med 2–1 i matcher. På fredag avgörs den fjärde kvartsfinalen som dessutom kommer att spelas utomhus i Lidköping, hur ser du på fortsättningen?

– Nu är det bara att gilla läget på fredag och åka ner och spela som vi kan, vi är väldigt offensiva i vår attityd och vi vill vara kreativa på banan och hota dem hela tiden med skridskoåkning och passningar. Det är bara att fortsätta att vara oss själva, avslutar Michael Carlsson.

Powered by Labrador CMS