VSK:s bandydamer möter Skutskär på bortais i den första SM-semifinalen ikväll. Foto: Stefan Lindgren

Ikväll inleder VSK jakten på SM-guldet

VSK Bandy slutade på en fin andra plats i årets elitserie. Ikväll drar semifinalspelet igång då man möter Skutskär på bortaplan. – Det blir en nyckelmatch, säger tränaren Fredrik Plan.

Publicerad
VSK:s tränare Fredrik Plan Foto: Stefan Lindgren

Efter att ha vilat sedan den sista omgången inleder VSK ikväll jakten på SM-guldet. I Semifinalen väntar Skutskär, ett lag som VSK:s tränare Fredrik Plan har bra koll på.

– Vi möter ett fysiskt lag, de har ett par ryskor som är bra och de är duktiga på att söka och skjuta hörnor. Vi ska vara medvetna om att deras intentioner är att söka hörna, då kanske man ska vara lite kall och inte låta de få hörna varje gång, säger Plan till klubbens hemsida.

VSK har under den senaste tiden dragits med lite sjukdomar och skador. Men inför kvällens match ser det bra ut i truppen.

– Det har sett bra ut på träning nu, jag har i stort sett alla tillgängliga för spel. Det är fortfarande Elin Karlsson och Maja Odén som är borta, annars är alla i träning. Vi ser pigga, friska och sugna ut.

När lagen möttes i serien vann VSK enkelt hemma men tappade en poäng på bortaplan efter att matchen slutat 5–5. Men det är något som inte skall upprepas.

– Det blir en nyckelmatch om det ska gå som vi vill. Vi har pratat om att det som hände sist där uppe inte ska få hända igen. Gör vi vårt så tar vi det här. Laget har samlat på sig rutin från slutspelsmatcherna från förra året, avslutar Fredrik Plan.

I den andra semifinalserien möts Kareby och AIK.

Semifinalserien (Bäst av tre matcher)

Ikväll, semifinal 1: Skutskärs IF–VSK Bandy, 19.00.

Lördag 10/3, semifinal 2: VSK Bandy–Skutskärs IF, ABB Arena 17.00.

Söndag 11/3, eventuell semifinal 3: VSK Bandy–Skutskärs IF, ABB Arena 17.00.

Powered by Labrador CMS