Foto: Peter Hoffström

Sommarens återkomst firas i helgen på Västerås Skärgårdsdagar

I helgen är det återigen dags för Skärgårdsdagarna i Västerås Gästhamn och Färjkajen. Här firas att sommaren är på intågande och att Mälaren öppnas.

  • Publicerad 16:03, 18 maj 2017

Med en flytande båtmässa och möjlighet att provköra båtar lockar skärgårdsdagarna säkert de många båt- och sjöentusiaster som finns i Västerås. Men det finns något för alla åldrar och typer när vi i år igen inviger sjö-säsongen i Västerås.

Är man inte intresserad av båtliv så finns aktiviteter som tävlingar, musik och olika vattensporter som till exempel vattenskoter eller flyboard man kan testa på. För dem som inte vill blöta ner sig, utlovas flyboard uppvisning.

Känner man för något lite lugnare, kommer det finnas möjlighet på söndagen att se Västerås vackra sjöomgivningar från häst och vagn. För att slippa missa Västerås Barnfestival på lördag kommer ett turisttåg kunna ta er mellan Vasaparken och Färjkajen.

Mer fakta

När: 20-21 maj

Tid: lördag kl. 10.00 – 17.00, söndag kl. 10.00-15.00

Plats: Färjkajen och Västerås Gästhamn

Aktiviteter: Drickbackstävling, Ribbåtar och flyboard, ansiktsmålning, visor på Elbakajen (kl 1200 och 1400), Försäljning av båttillbehör, aktivitet vid Cable Parken, vattenskotrar, turer med Elbafärjan, Flyboard uppvisning, provkörning av båtar,

Prova på: Kanot och kajak, segway, kabelåkning, häst och vagn, ribbåt, vattenskoter, flyboard.

Tågtur: Vasaparken – Färjkajen.

Häst och vagn: Tur i området på söndagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.