Företagsamma killar. Hampus Vestlund och Johan Bons driver företaget Way To Go Foto: My Vestlund Photography

Västeråskillarnas lyckade affärsidé: De kör hem maten till dig

Johan Bons och Hampus Vestlund är vännerna som känt varandra sedan barnsben. När de gick i gymnasiet tillsammans startade de ett UF-företag som de sedan utvecklade efter studenten. Idag driver de företaget Way To Go och har tagit Västerås med storm.

  • Publicerad 16:58, 2 dec 2017

Hemsida. Från Way to go:s hemsida kan man beställa mat, bröd och godis från flera butiker i Västerås.

Way To Go är företaget som levererar mat och andra godsaker till Västerås alla företag och privatpersoner. De vill hitta något som förenklar kundernas vardag och sparar deras tid. Det unika med Way To Go är att ägarna Hampus Vestlund och Johan Bons har varit med på hela resan.

– Vi är med från ax till limpa. Vi har byggt upp detta och det är fortfarande vi som säkerställer kvaliteten genom hela värdekedjan. Vi träffar och sköter om våra kundrelationer varje dag, säger Johan.

Företaget lutar sig mot tre ben; mat, bröd och godis, som kunderna kan köpa från en gemensam plattform på webben. Det tog killarna ett halvår att bygga upp hemsidan som nu har varit igång sedan början på september i år. På hemsidan kan kunderna välja mellan ett 20-tal olika restauranger och butiker att handla från.

Startade UF-företag

Företaget uppstod efter killarnas UF-företag som de grundade när det gick på Rudbeckianska gymnasiet där de läste samhällsvetenskapliga programmet med entreprenörsprofil. De läste en kurs om entreprenörskap, där de fick tid att arbeta med företaget fem timmar i veckan.

– Vi gjorde mycket som hade med företaget att göra utanför skolan också. Vi går all in med det vi gör, vi är så som personer, berättar de.

Frihet som egen chef

Nu när de är sina egna chefer kan de välja själva hur mycket, eller lite, tid de spenderar i företaget.

– Att vara sin egen chef är en stor frihet, man får möjligheten att jobba hur hårt man vill, säger Hampus.

– Man sätter sina egna förutsättningar. Det skulle vara svårt att komma upp i våra timmar som anställd någon annanstans, instämmer Johan.

Att vi kommer få se mer av Way To Go finns det inget tvivel om. Hampus och Johan har redan tänkt ut olika mål.

– Kortsiktigt ska vi anställa ett antal personer till företaget och växa inom Västerås. Långsiktigt ska vi komma utanför Västerås. Vi har många idéer som är under utveckling, men vi vill förenkla vardagen för människor genom att spara deras tid. Tidsbrist har alla idag, konstaterar Hampus.

Tror på sin idé

För de elever som går på gymnasiet nu och är nyfikna på att starta ett UF-företag, precis som de själva gjorde, tipsar killarna om att hitta en affärsidé som man tror på.

– Man måste tro på sin ide, när man gör det, då är det bara att köra, gå all in med 200 procent. Vi blev sågade i början men körde på ändå, säger Hampus

– Och tänk att ni ska bedriva en verksamhet, fokusera inte för mycket på att skapa tävlingar, fortsätter Johan innan de försvinner iväg för att leverera eftermiddagsfika till ett företag.

Way To Go

Verksamhet: Levererar restaurangmat, färskt bröd och godis till Västerås företag och privatpersoner.

Funnits sedan: September 2017

Ägare: Johan Bons och Hampus Vestlund, båda 20 år

Hemsida: https://www.waytogo.se

Facebook & Instagram: @waytogo.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING