IBF Västerås vann igen. Den här gången borta mot Karlskoga IBF med 5–6. Foto: Stefan Lindgren

IBF Västerås upp på fjärde plats efter seger

IBF Västerås är inne i en bra trend, under lördagen vann man över Karlskoga på bortaplan med 6-5. Matchvinnare blev Gustav Ferngren som gjorde det avgörande målet i den tredje perioden.

IBF Västerås avancerar i tabellen i herrarnas division 1 västra. I lördagens match mot Karlskoga fick man en smakstart på matchen då man seglade iväg till en 4–0 ledning efter dryga åtta minuters spel i Karlbergshallen.

I den andra perioden komma hemmalaget igång och åt sakta men säkert upp Västerås ledning och kvitterade till 5-5 innan perioden var slut.

I den sista perioden var det Västerås som skulle dra det längsta strået. I powerplay kunde Gustav Ferngren sätta det avgörande 6–5 målet i powerplay.

I och med segern kliver IBF Västerås upp på en fjärde plats i tabellen.