Fräcka tjuvar hade specialbyggd rullstol

Igår kväll slog ett gäng fräcka tjuvar till mot varuhuset Eko på Erikslund. Med hjälp av en specialpreparerad rullstol försökte de stjäla varor för tusentals kronor.

Två personer greps efter stöld på Eko Stormarknad - använde preparerad rullstol

Stöld. I går kväll, klockan 18.38.

Polis kallades på tisdagkvällen till Eko Stormarknad efter att butikskontrollanter gripit två personer för stöld.

De gripna, en 37-årig man och en 23-årig kvinna, hade använt en specialpreparerad rullstol i samband med stölden. I sällskap med de gripna fanns ytterligare två gärningsmän, som även de i sin tur använt en likadan, specialpreparerad, rullstol. De hann dock försvinna från platsen innan butikskontrollanterna kunde gripna dem.

De stulna varornas värde uppgick till 4 555 kronor. Det rörde sig uteslutande om kläder. De gripna personerna fördes till polisstationen i Västerås för förhör.

Samtliga tre frigavs efter åklagarkontakt.

******

Inbrott på Kårhuset

Stöld/Inbrott. I natt klockan 04.15.

Väktare fick ett inbrottslarm från Kårhuset vid Mälardalens Högskola.

När väktaren kom till platsen var det en fönsterruta som var sönderslagen varpå polis larmades till platsen. Det är i skrivande stund oklart om gärningspersonen har tagit sig in i lokalen och där tillgripit något.

En anmälan gällande stöld genom inbrott är upprättad. Ingen person är frihetsberövad i ärendet.

******

Stal seglarjackor i båtaffär

Stöld/inbrott. I natt, klockan 01.46.

Polis larmades till Båtsam i Kvicksund efter att en väktare konstaterat att det varit ett fullbordat inbrott i butiken.

Ingen gärningsperson fanns kvar på platsen när väktaren anlände. Polispatrullen kunde dock konstatera att gärningspersonen krossat ett fönster in till butiken för att sedan stjäla ett okänt antal seglarjackor.

Patrullen säkrade viss teknisk bevisning på brottsplatsen. Ingen person är i skrivande stund frihetsberövad i ärendet. En anmälan gällande stöld genom inbrott har upprättats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.