VI har Sveriges fjärde bästa damjuniorlag

​Efter den starka prestationen att vinna alla gruppspelsmatcherna och sluta som etta i gruppen tog VI:s damjuniorer sig till semifinal i årets JSM-finalspel. Väl i semifinal ställdes Västeråstjejerna mot överraskningen Tumba som helt utan respekt tagit sig dit.

Semifinalen började jämnt men efter dryga kvarten såg det ut som VI kopplat ett tryggt grepp om matchen, då ställningen var 10–6. Tumba krigade sig upp till ett underläge med ett mål i paus.

Efter paus rasade VI:s spel samman, både bakåt och framåt.

– Samtidigt genomförde Tumba matchen på ett mycket bra sätt och gav inte oss en chans. Hatten av för Tumba! säger VI:s huvudtränare Helena Lindblom om semiförlusten.

Slutresultat skrevs till slut till 27–25 i Tumbafavör.

Bäst i VI var mittsexan Alexandra Kaustinen, som också fick pris som matchens lirare. Även Matilda Forsberg tog stort ansvar och fortsätter stänka in mål.

Målskyttar VI: Matilda Forsberg 8 (3), Alexandra Kaustinen 6, Wilma Svedung 4 Martina Granberg 2, Kajsa Göthlin 1, Hannah Flodman 1, Hanna Grönlund 1, Amelia Ohlsson 1 (1).

– Tung förlust och många besvikna tjejer givetvis, men sådant är handbollslivet, säger Helena Lindblom.

I den andra semifinalen blev det också överraskande resultat, där Skånela lyckades slå ut favoriten Nacka. Tungt således också för Nacka. Många hade tippat att finallagen skulle vara Nacka och VästeråsIrsta, men denna matchen blev istället bronsmatchen.

Nu gällde det att lägga semiförlusten bakom sig och fokusera på bronsmatchen. Nacka, som VI besegrade dagen innan i gruppspelet fick en kanonstart, samtidigt som VI aldrig kom in i matchen utan hela tiden låg ett eller flera steg efter mål- och spelmässigt.

– Matchen var tyvärr avgjord ganska tidigt. Vi luftade bänken men inget av det vi försökte lyckades speciellt bra, säger Lindblom.

Slutresultatet skrevs till hela 26–14 för Nackalaget.

Bäst i VI denna match var Hanna Grönlund som fick pris som matchens lirare.

Målskyttar VI: Matilda Forsberg 5 (2), Hannah Flodman 4, Hanna Grönlund 2, Alexandra Kaustinen 1, Wilma Svedung 1, Amelia Ohlsson 1.

VI slutar alltså som fyra i årets JSM.

– Eftersom vi tog hem guldet förra året kan det tyckas att en fjärdeplats inte är så bra, men man ska inte glömma att vi är det fjärde bästa laget i åldersklassen i Sverige. Vi gick obesegrade genom gruppspelet. Det är tillfälligheter och vilket lag som har bäst form för dagen som avgör. VI hade tyvärr inte den dagen men vi har gjort det vi kunde, sammanfattar Helena Lindblom.

Under hela helgen har Matilda Forsberg dominerat fullständigt i VI-laget. Alexandra Kaustinen har också varit väldigt duktig i alla matcher liksom målvakterna Irma Schjött och Elionor Bornström.

– Två av våra spelare belönades också med en plats i All Star Team, Matilda Forsberg och Hannah Flodman, säger Lindblom stolt.

Stolt var Helena Lindblom även över det stora stödet på läktaren i Malmö.

– Tack alla tillresta supportrar för ett fantastiskt stöd på läktaren, ni äger!

Även VI:s yngre F02-lag fanns med i Malmö och spelade sitt USM-finalspel. Laget slutade femma efter en mycket fin insats.

VI:s övriga matcher i JSM-slutspelet

Resultat fredag:

VästeråsIrsta–Skövde 22–20

Målskyttar VI: Matilda Forsberg 10 (3), Hannah Flodman 4, Wilma Svedung 3, Kajsa Göthlin 3, Alexandra Kaustinen 2.

Lördagens matcher:

VI–Nacka 16–15

Målskyttar VI: Matilda Forsberg 9, Wilma Svedung 3, Kajsa Göthlin 2, Hanna Grönlund 1, Hannah Flodman 1

VI–Tyresö 24–16

Målskyttar VI: Matilda Forsberg 11, Alexandra Kaustinen 4, Kajsa Göthlin 3, Hannah Flodman 3, Wilma Svedung 2, Martina Granberg 1

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.