Douglas ”Dogge” Karlberg lämnar Skiljebo SK för VSK Fotboll. Foto: VSK Fotboll

VSK:s första nyförvärv – Skiljebos målkung Douglas Carlberg

VSK Fotboll har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2018. De behövde inte gå långt – Skiljebo SKs Douglas Karlberg lämnar de gulsvarta för grönvitt. – Målet är att bli startspelare, säger ”Dogge”.

Publicerad

Douglas Karlberg har representerat SSK hela sin karriär och lämnar nu division två för divisionen över och för ett VSK som siktar på att ta klivet upp till Superettan.

– Det är tråkigt att lämna Skiljebo, men man måste lämna någon gång om man vill någonstans. Jag har trivts jättebra i Skiljebo och klubben ligger mig nära om hjärtat, säger han till vskfotboll.nu.

Under den gångna säsongen stod ”Dogge” för 16 mål och vann med det den interna skytteligan i SSK (femma i hela division 2 Norra Svealand).

Han säger själv att han kommer att bidra med mycket energi.

– Jag är en ung kille med mycket energi och mycket vilja. Jag drömmer om ännu högre än division ett och det här är ett bra steg på vägen, säger han till klubben.

Redan i somras visade VSK sitt intresse för ”Dogge” som var och provtränade vid några tillfällen, men det blev ingen övergång då.

Det blir tuff konkurrens på anfallspositionen men målet med säsongen 2018 är klart.

– Målet för mig är att bli startspelare, sen får vi se hur Mjällby väljer att starta. Men mitt mål är att spela så mycket som möjligt.

Peter Lundqvist, sligt ansvarig i VSK Fotbolls styrelse, säger så här om nyförvärvet:

– Vi har följt ”Dogge” ända sedan han kom upp som senior i Skiljebo. Han är en spelare som går in och är helt orädd i närkamper, sen är han en klinisk avslutare som vet vart målet är.

Douglas Karlberg

Född: 10 juni 1997

Position: Anfallare

Moderklubb: Skiljebo SK

Aktuell: VSK Fotbolls första nyförvärv inför säsongen 2018

Kontraktslängd: 2 år

Powered by Labrador CMS