Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

VSK visade slutspelsform – körde över Vetlanda

VSK visade slutspelsform när man körde över Vetlanda med 8–2 hemma i ABB Arena. VSK:s tränare Michael Carlsson var nöjd efter kvällens prestation av grönvitt. – Vi var bra idag och jag tycker att vi spelade med bra tryck i spelet, vi gör en riktigt bra match helt enkelt, säger Michael Carlsson.

Publicerad

Var det en försmak av en slutspelsform från er sida?

– Ja det tycker jag, vi började bra även uppe i Bollnäs men fick inte med oss det resultat som vi ville ha. Nu lossande målskyttet och det var de som saknades sist. Vi börjar känna oss riktigt starka och bra.

Vilka delar i spelet är du mest nöjd med ikväll?

– Det jag är mest nöjd med är passningstempot och att vi hela tiden sätter varandra i bra lägen och att vi kommer till avslut.

Martin Landström gjorde fyra mål i matchen. Vad säger du om hans insats?

– Han är kreativ och sugen på att göra bra saker ute på planen. Han har växt under den här säsongen som han har varit här, han gör mycket bra saker.

Hur ser du på sista omgången, nu har ni inte chansen på tredje platsen. Hur pass viktigt är det att knipa fjärde platsen?

– Vi har sagt att vi vill komma så högt upp som möjligt i tabellen. Topp-4 är de som får fördel av hemmaplan. Nu är vi med i racet ända in i omgång 26 och det är kul att vi har chansen där, men samtidigt går vi in i slutspelet med en bra känsla. Det har varit en jämn Elitserie med många bra lag och jag tycker att vi har tagit kliv sedan förra säsongen, vi är ett bättre lag och har ett bättre spel i år. Jag tycker att vi känns livsfarliga framöver.

Det känns inte som att ni har kuggat i hela vägen i serien. Är det bästa kvar till slutet i år?

– Ja, jag tycker att vi ser bra ut. Vi har tränat bra under hela säsongen och jobbat hårt och då kommer det tillslut där alla bitar faller på plats. De sista pusselbitarna faller nog på plats när det blir nerv i matcherna, avslutar en riktigt nöjd Michael Carlsson.

MATCHFAKTA

VSK–Vetlanda 8–2 (4–2, 4–0)


Mål: 1-0 (5) Martin Landström (Tobias Holmberg), 1-1 (8) Daniel Johansson, 2-1 (13) Martin Landström (Tobias Holmberg), 3–1 (14) Martin Landström (Robin Folkesson), 4-1 (25) Patrik Sjöström (Anders Bruun), 4–2 (45) Jesper Hvornum str., 5-2 (49) Martin Landstöm (Robin Folkesson), 6-2 (51) Tobias Holmberg (Oscar Gröhn), 7-2 (57) Mikael Olsson (Simon Jansson), 8-2 (76) Anders Bruun (Mikael Olsson)

Powered by Labrador CMS