VSK vände och vann med 10–6 över Motala Foto: Stefan Lindgren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

VSK vände och vann över Motala

Efter viss möda kunde VSK Bandy vända till en 10–6 seger över Motala. Trots en urstark andra halvlek där VSK vände ett 3–4 underläge till seger var tränaren Michael Carlsson inte helt nöjd med lagets insats.

Publicerad

VSK inledde kvällens match med att gå upp i en 2–0 ledning. Sedan kom Motala tillbaka och gick upp i en 2–4 ledningen och tvingade VSK att ta en timeout.

– Jag tyckte att Motala kom in i matchen riktigt bra, de var bra i hela matchen. De har bra skridskoåkare och ett bra lyftspel så de gjorde det svårt för oss samtidigt som jag tycker att vi gick ner oss i en period där.

Blev ni för passiva?

– Jag tycker att vi ska kontrollera matchen mycket bättre när vi leder med 2–0 och ska ta det vidare därifrån. Nu släppte vi istället in något enkelt mål och bjuder in dem i matchen och det tycker jag var onödigt.

Vad sa ni inför andra halvlek?

– Vi sa att det är efter 90 minuter som man fördelar poängen, och vi vet att vi är starka över 90 minuter. Men samtidigt måste man göra jobbet fullt ut, dels öka trycket på allt som vi gör. Men det är en styrka att vi vänder och vinner ganska klart till slut.

Ni gör trots allt sju mål i andra halvlek, vad säger du om effektiviteten?

– Det gäller att man sätter dit chanserna när man får dem. Ibland är det tajtare matcher och då kanske man inte får så många chanser och då gäller det att man är klinisk i avsluten och att i de lägen man får gör man fullt ut.

Vad ger du lagets för helhetsbetyg på den här matchen?

– Det är svårt att ge ett betyg. Vi spelar för att vinna matcher och två poäng är bra, men samtidigt tycker jag att vi har saker att fila på och vi pendlar i prestationerna.

Var kvällens insats något som håller framåt vårkanten?

– Nej absolut inte och det var det som vi diskuterade efteråt också. Det är småsaker att fila på som gör att helheten ska bli bra och vi har lite att jobba med, avslutar Michael Carlsson.

Powered by Labrador CMS