VIK starkast i länsderbyt

VIK Hockey var starkast i kvällens länsderby i Hockeyettan. Hemmalaget Arboga bjöd på bra motstånd men VIK var tillslut numret större och vann med 3–1.

VIK startade matchen starkt och det var endast Arbogas målvakt Daniel Eriksson som gjorde att första perioden blev mållös.

I den andra perioden tog VIK ledningen genom Johan Skiöld som avlossade ett lågt välplacerat skott bakom Eriksson i hemmakassen. Men repliken kom efter bara 36 sekunder då Arbogas Anthon Eriksson tog tillvara på en retur och överlistade Marcus Dahlbom i VIK-kassen. Men VIK skulle gå till periodvila med en 2–1 ledning efter att Marcus Bergman hittat rätt, framspelningen stod Johan Skiöld för.

Deras samarbete fortsatte i den tredje perioden då Bergman gjorde 3–1 efter fem minuters spel. Arboga hade chansen att ta sig in i matchen då Kenny Källström visades ut för en huvudtackling, men VIK lyckades nolla Arbogas powerplay och säkra 3–1 segern. I och med kvällens 3-poängare säkrade VIK sin plats i Allettan.

MATCHFAKTA

IFK Arboga–VIK Hockey 1–3 (0–0, 1–2, 0–1)

Första perioden:

Andra perioden: 0–1 (9.12) Johan Skiöld (Oskar Pettersson, Jimmie Jansson), 1–1 (9.47) Anthon Eriksson (Linus Ageborg, Oliver Nordmark), 1–2 (15.32) Marcus Bergman (Johan Skiöld).

Tredje perioden: 1–3 (5.54) Marcus Bergman (Johan Skiöld, Kevin Weiskog)

Skott: 26–30