VIK Hockey klara för kvalserien

VIK stod för en stark insats i den avgörande matchen mot Kristianstad. I slutskedet av matchen klev Conny Strömberg fram och avgjorde matchen då han satte 2–1.

Västerås fick en bättre start på lördagens match. Efter två minuters spel fick Västerås sitt första powerplay. Där fick Västerås utdelning då Fredrik Hetta satte 1–0 framspelad av Pontus Holmberg och Jesper Cederberg.

Efter 5.14 var det Kristianstads tur att få spela powerplay efter att Kenny Källström visat ut. Kristianstad fick en giftig chans men Marcus Dahlbom i VIK:s mål gjorde en fin räddning.

I den 10:e minuten hade Kristianstad sin bästa chans i perioden då Malte Sjögren prickade ribban bakom duktige Dahlbom.

Två minuter senare hade Pontus Holmberg ett vasst avslut som Joel Gistedt tvingades att göra en bra räddning på. Strax därefter radar VIK upp några halvchanser efter att man etablerat spelet i Kristianstads zon.

VIK skakade fram ytterligare en chans i perioden då Anton Eriksson testar ett skott som Gistedt inte hade några större bekymmer med.

Om första perioden var dålig igår var dagens betydligt bättre. VIK kom ut och tog tag i matchen från start och ledde helt rättvist med 1–0.

Stark andra period

Kristianstad kom ut starkt i inledningen av andra perioden. Men VIK redde ut den värsta anstormningen. Dryga tre minuter in i perioden fick Oskar Pettersson en bra chans men Gistedt lyckades att plocka Petterssons avslut.

Tio minuter in i perioden åker Oskar Pettersson på en smäll efter att han tappat balansen och gled in i en motståndare. Pettersson blev liggandes i ett par minuter innan han kunde glida tillbaka mot båset.

I den 12:e minuten var Joel Werner ytterst nära att utöka VIK:s ledning då han prickade stolpen bakom Gistedt, ett skott som Gistedt inte hade kontroll på.

När det återstod två minuter av perioden skapade Kristianstad tryck framför Dahlbom men han höll fortsatt tätt.

Med 19 sekunder kvar av andra visades Anton Brandhammar ut efter att han rivit ner en Kristianstadsspelare som hade ett fritt läge framför Dahlbom.

Strömberg avgjorde

Kristianstad inledde perioden med spel i powerplay, men man lyckades inte utnyttja sitt numerära överläge. Kristianstad hade en halvchans som Dahlbom räddade.

Spelet svängde sedan fram och tillbaka utan att något av lagen kunde etablera några längre anfall.

Efter 7.33 utnyttjade Kristianstad slarv från Jesper Appel och kunde sätta 1–1 bakom Dahlbom. Målskytt för Kristianstad var Johan Skinnars.

Målet tog Kristianstad in i matchen då man fortsatte att skapa tryck vilket gjorde att Conny Strömberg drog på sig en utvisning. I efterföljande powerplay har Skinnars ett jätteläge som Dahlbom lyckas blockera.

13.33 in i tredje lägger Kristianstad pucken över plexit och VIK fick ett nytt powerplay. Lukas Venuto fick ett öppet skottläge där han testade Gistedt som räddade. Men strax därefter gjorde Conny Strömberg 2–1 för VIK, detta efter en rörig situation framför Gistedt.

Kristianstad satsade allt framåt under den sista minuten. Man tog ut Gistedt och satsade på spel 6 mot 5 för att få till en kvittering. Men VIK svarade för en stark avslutning och kunde vinna matchen med 2–1. Det innebär att VIK är klar för kvalserien till allsvenskan.