Viktoria Högström Unell var besviken över resultatet mot Boden. Foto: Stefan Lindgren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

VästeråsIrsta räddade poäng mot Boden

VästeråsIrsta var riktigt illa ute i söndagens hemmamatch i Elitserien mot nästjumbon Boden som var i ledningen i stora delar av matchen. Efter en stark avslutning lyckades VästeråsIrsta få med sig en poäng från matchen som slutade 22–22.

Publicerad

VästeråsIrsta har haft svårt att få igång spelet i de fyra senaste matcherna, dagens match var inget undantag. I avgörande lägen kastar man bort de avgörande passen, det är något som Viktoria Högström Unell håller med om.

– Vi gör för mycket tekniska fel, helt oprovocerat där vi bara kastar bollen över sidlinjen utan att de egentligen är på oss. Det måste vi jobba vidare och komma upp i det och man vinner inga matcher om vi håller på så.

Kan det vara nyckeln för att hitta tillbaka till det fina spelet?

– Ja absolut. Vi har en hög högsta nivå och det vet vi och är trygga med det. Men det gäller att vi har det under längre perioder.

Ni låg under i stora delar av matchen men lyckas få till en forcering i slutet, vad säger du om vändningen?

– Det var ett viktigt läge av matchen där Hannah Grytegård och Ellenor Åström Nilsson började att gå på framåt och då fick vi med oss utvisningar som gör att vi kom ikapp. Men vi behöver det från start av matcherna och större delar av dem.

Oavgjort idag, är det rättvist om man ser till matchens utveckling?

– Ja det tycker jag tyvärr. På förhand bör vi vinna men sett till matchen får man vara nöjd med att vi får med oss en poäng, avslutar Viktoria Högström Unell.

MATCHFKTA

VästeråsIrsta – Boden 22–22 (9–12)

Bästa målskyttar Västerås Irsta: Kristin Ullén 5, Hannah Grytegård 4, Matilda Forsberg 4

Powered by Labrador CMS