Västeråsbrottaren Albin Olofsson fick kliva högst upp på pallen när han vann JSM–guld den gångna helgen. Foto: Inaya Mohzeni

Västeråsbrottaren krossade allt motstånd i JSM

Den 19-årige Västeråsbrottaren Albin Olofsson tog under lördagen JSM–guld i 77 kg–klassen. Det var Olofsson andra raka JSM-guld. – Det känns bra såklart och det var roligt att vinna, säger Albin Olofsson till Västerås Tidning.

Publicerad

Talangen från Västerås Brottarklubb var totalt överlägsen hela vägen fram till guldet.

– Jag var överlägsen i hela turneringen och vann alla matcher i första perioderna, på fall eller på teknisk överlägsenhet.

Var du lika överlägsen i finalen?

– Ja det var så även i finalen där jag vann på teknisk efter en minut, kanske lite längre. Det blev 11–0 i finalen mot Joel Hult.

Du vann guld även förra året i JSM, har du tagit ett stort kliv under det senaste året?

– Ja absolut, det här var ett delmål. Det här året satsar jag mot JEM och JVM. JEM går i början av augusti och JVM går i september, så det är ett tag kvar.

Det här var ditt sista år i JSM, hur stort är steget till seniorbrottningen?

– Det är ett stort steg men det finns även en J23-klass. Så jag kommer både vara senior och J23-brottare. Men det är ett stort steg att gå från junior till senior.

Vad är den största skillnaden i brottningen mellan junior och senior?

– Seniorerna har mycket mer erfarenhet och det är en annan brottning. De är mycket mer taktiska och mer stängda. I junior och ungdom är det mer öppet och det är lättare att ta sig till kast.

Vilken är din största styrka som brottare?

– Jag är duktig på att slå kast, jag är kastvillig och slår mycket kast. Det är det jag lever på, men jag är även situationsstark då jag har en bra känsla för brottning, avslutar Albin Olofsson.

Powered by Labrador CMS