Karwan Safari gjorde hattrick i måndags när VSK Fotboll krossade Sollentuna med 5-0. Idag möter klubben Syrianska Kerburan i herrfinalen av Widerlöv cup. Återstår att se om skyttekungen får nån speltid då. Foto: VSK Fotbolls Facebooksida×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Västerås Tidning livesänder finalerna av Widerlöv cup

Ikväll ska länets bästa fotbollslag på herr och damsidan utses när finalerna av Widerlöv cup spelas på Solid park arena. Matcherna sänds live här på västeråstidning.se och TV021.

Publicerad

Ikväll ska länets bästa fotbollslag på herr och damsidan utses när finalerna av Widerlöv cup spelas på Solid park arena. Matcherna sänds live här på västeråstidning.se och TV021.

Widerlöv cup har funnits sedan 2014 och är en turnering för länets seniorlag där en plats i Svenska cupen ligger i potten.

Ikväll är det dags för finaler där Gideonsberg tar sig an Västerås BK30 på damsidan och VSK Fotboll möter Syrianska Kerburan på herrsidan.

Direktsänds på Västerås Tidning

Matcherna, som startar 18.00 respektive 20.00, direktsänds här på Västerås Tidnings hemsida och TV021. Sändningarna startar fem minuter innan matchstart och självklart är de gratis.

– Vi på Västerås Tidning tycker att sport upplevs bäst på plats. Men för dom som inte kan ta sig till Solid park arena ikväll så är vi väldigt glada över att kunna visa de spännande finalerna, säger chefredaktör Jonas Edberg.

Jörgen Nyberg, som är huvudtränare i Västerås BK 30 men också arbetar på Västmanlands fotbollsförbund, tycker att Widerlöv cup fyller en viktig funktion.

– Först och främst för att kora länets bästa lag. Sen är det roligt för högre rankade lag att få visa upp sin verksamhet i mindre orter. Att unga tjejer får se BK30 spela, säger han.

Eftersom BK30 är direktkvalificerade till Svenska cupen tack vare att de spelar i landets nästa högsta serie (Elitettan) är det andra finallaget, Gideonsberg, också klara för Svenska cupen.

"Ett tufft derby"

Men enligt BK30:s tränare tar man finalen på allvar.

– Vi vill visa upp oss från vår bästa sida i länet. Sen eftersom vi haft speluppehåll så är detta ett ypperligt tillfälle att nöta på vårt spel inför helgens match, säger Nyberg.

BK30 kommer med sin ordinarie trupp plus två F19-tjejer till matchen. De som startade i senaste seriematchen kommer dock vila från start.

– Men vi vill alltid vinna. Och även om vi ska slå Gideonsberg så är det ett derby som alltid är tufft. De kommer göra allt i världen för att slå oss.

VSK Fotboll tar finalen på allvar

På herrsidan är inget av finallagen direktkvalificerade till Svenska cupen. Det gör att matchen har mycket i potten.

– Vi vill vara Västmanlands bidrag i Svenska cupen och tar matchen på allvar. Men vi kommer inte tvinga på spelare att spela med risken att dra på oss skador, säger VSK Fotbolls manager Johan Mjällby till klubbens hemsida.

I måndags städade VSK av Sollentuna med 5-0 på hemmaplan. I finalen av Widerlöv cup kommer flera spelare få chansen att visa upp sig.

– Det gäller att pussla ihop ett lag till finalen, vi kommer att kolla den fysiska statusen på de som spelade måndagsmatchen och se vilka som kan spela. Det blir viktigt för de spelare som kommer få chansen att visa upp sig att visa att de vill vara med i snacket till seriematcherna, säger Mjällby.

Widerlöv Cup 2017

Damer

Semifinal

Sala FF - Gideonsbergs IF 0 - 4

Tillberga IK - Västerås BK 30 0 - 13

Final

Västerås BK 30 - Gideonsbergs IF, 20 september Solid park arena 18.00

Herrar

Semifinaler

Gideonsbergs IF - VSK Fotboll 3 - 11

Syrianska IF Kerburan - Skiljebo SK 2 - 1

Final

VSK Fotboll - Syrianska IF Kerburan, 20 september Solid park arena 20.00

Powered by Labrador CMS