Rönnbys huvudtränare Jimmy Gunnstedt tilldelas en fin utmärkelse av Svensk innebandy. Foto: Jonas Bergkvist

Rönnbytränaren hyllas av svensk innebandy

En bra ambassadör för sporten. Därför får Rönnbys innebandytränare Jimmy Gunnstedt priset Årets Fair Play-ledare på damsidan. – Det handlar om att visa respekt, säger Gunnstedt till Västerås Tidning.

  • Publicerad 07:19, 19 apr 2017

Juryns motivering

Här är juryns motivering av sitt val av Jimmy Gunnstedt som Årets Fair play-ledare på damsidan:

”Jimmy har under säsongen kombinerat sin vilja att vinna, och leda sitt lag genom utmaningar, med att uppträda på ett professionellt sätt även i tveksamma och utsatta situationer. Hans vilja att kommunicera på lika villkor och förmåga att vilja hitta ett samförstånd med övriga aktörer gör honom till en bra ambassadör för vad innebandyn bör stå för och därmed också en värdig vinnare av titeln.”

De tre övriga vinnarna är:

Josefina Eiremo, IKSU – Årets fair play-spelare på damsidan.

Patrik Hagberg, AIK – Årets fair play-spelare på herrsidan.

Andreas Elf, Mullsjö AIS – Årets fair play-ledare på herrsidan.

Rönnbys innebandydamer lämnade slutspelet redan i SM-kvartsfinalen.

Men Västeråsföreningen har sannerligen satt avtryck under säsongen i SSL.

Nyligen nominerades Rönnbys talanger Jonna Sjöberg och Izabell Rydell till utmärkelsen Årets rookie efter sina succéartade insatser i ligan i år.

Och nu står det alltså klart att deras tränare Jimmy Gunnstedt är en av vinnarna när Svensk innebandy och Pantameras nyinstiftade Fair play-utmärkelse delas ut för första gången till spelare och ledare. I kriterierna för priset ska bland annat uppfyllas ”att spelaren/ledaren genom sitt agerande ska vara ett föredöme för svensk innebandy”.

Hur känns det att få den här utmärkelsen?

– Det är ju kul att man uppmärksammas i alla lägen. Att man gör något bra, säger Jimmy Gunnstedt.

Han får priset bland annat för att ”under säsongen kombinerat viljan att vinna, och leda sitt lag genom utmaningar, med att uppträda på ett professionellt sätt även i tveksamma och utsatta situationer”. 

Varför tror du själv att du får utmärkelsen?

– Jag är för snäll som ledare helt enkelt, haha. Nej, men jag försöker ha en saklig och bra dialog med både domare, spelare och ledare. Visa respekt för motståndare och domare istället för att stå och skrika och ifrågasätta allt. Jag tycker – helt ärligt — att domarna har gjort ett fantastiskt jobb under hela SSL-säsongen.

Tror du att din inställning smittar av sig även på laget?

– Det hoppas jag! Är jag lugn och stabil blir spelarna lugna. Jag är inte mycket för att stå och gapa och skrika. Hellre tyst och pedagogisk. 

Hur viktigt är det att det finns den här typen av utmärkelser?

– Det är viktigt för att få ett bättre klimat både på planen och läktaren. Man kan bli lite halvskrämd när man sitter på läktarplats i dag och får höra vilka kommentarer som sägs om domare och tränare. Förbundet har jobbat och jobbar hårt för att stävja detta, och det är givetvis bra.

Du var nyligen med och coachade fram Rönnbys DJ18-lag till SM-silver – samt att DJ17-laget blev SM-fyra – och två av dina spelare är nominerade till att bli Årets rookie. 

– Det visar tydligt att det finns en framtid i Rönnby, avslutar Jimmy Gunnstedt.

Förutom ära och diplom får han och övriga tre vinnare 5 000 kronor var som går till respektive föreningars ungdomsverksamhet.

Utmärkelserna delas ut under SM-finalbanketten nu på lördag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Årets Tomte 2017

Vem ska bli Årets Tomte 2017?

Vem ska få den ärofyllda titeln i år: Thomas, Fredde, Hussein eller Olivia?

Klicka här för att rösta på din favorit – senast 10 december!

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING