Pixbo vann kvartsfinalen mot Rönnby i Bombardier Arnea med 4–7. Foto: Stefan Lindgren

Rönnby illa ute – förlorade kvartsfinalen på hemmaplan

Rönnby är illa ute i kvartsfinalen mot Pixbo Wallenstam. Efter idag förlorat med 4–7 hemma i Bombardier arena ligger Västeråslaget under med totalt 2–0 i matcher och måste nu vinna bortamatchen på måndag.

Rönnby hade det tungt hemma mot Pixbo Wallenstam i den andra kvartsfinalen. Matchen avgjordes mer eller mindre i inledningen av den andra perioden. Innan matchklockan hade nått en minut hade gästerna från Göteborg gått ifrån till både 1–3 och 1–4. I slutet av perioden släcktes hoppet ännu mer när Pixbos stjärna Alicia Fylke gjorde sitt tredje mål för eftermiddagen, vilket betydde 1–5,.

Inför tredje perioden gjorde Rönnbytränarna Widar och Gunnstedt ett försök att väcka laget, bland annat genom att ersätta Helen Bircher i målet med 23-åriga målvakten Felicia Johansson. Någon större effekt blev det inte av målvaktsbytet. Istället för reducering var det matchens stora stjärna, Alicia Fylke som klev fram ytterligare en gång och satte sitt fjärde mål i matchen genom ett fint skott rakt upp i nättaket.

I slutet av matchen putsade dock Rönnby till siffrorna något. Efter att ha varit i underläge med 1–7 gjorde Västeråslaget tre raka mål och fick publiken att börja hoppas på en bragdvändning.

Men något mirakel blev det inte. Istället skrevs slutresultatet till 4–7.

Nästa match i kvartsfinalserien spelas på måndag. Då är det Pixbo som spelar på hemmaplan.

Izabell Rydell gjorde ett av Rönnbys mål och var en av Västeråslagets bästa spelare i förlusten mot Pixbo. Foto: Stefan Lindgren

Västerås Rönnby IBK – Pixbo Wallenstam IBK: 4–7

Första perioden: 0-1 (4.26) Alicia Fylke (Lisa Andebratt), 0-2 (9.17) Frida Ahlstrand (Stephanie Boberg), 1-2 (11.23) Izabell Rydell (Isabelle Nordin Persson)

Andra perioden: 1-3 (00.31) Isabell Krantz (Stephanie Boberg), 1-4 (00.54) Alicia Fylke (Lisa Andebratt), 1-5 (18.36) Alicia Fylke (Frida Ahlstrand)

Tredje perioden: 1-6 (02:19) Alicia Fylke, 1-7 (07.33) Isabell Krantz (straff), 2-7 (12.02) Izabell Roos (straff), 3-7 (13.52) Lisa Söderlund (Angelica Nordfeldt), 4–7 (15.13) Elin Björkman (Julia Johansson)

Skott: 21-23 (6-10, 9-8, 6-5)