VSK-spelarna jublar efter att Dylan Kosik gjort 2–0 för VSK i den 35:e minuter. Foto: Jonas Bergkvist×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Publiksuccén: 5 627 såg VSK vinna i premiären

Aprilkvällen var iskallt. Men fotbollen och inramningen värmde desto mer. Hela 5 627 personer hade ikväll sökt sig till Solid Park för att se VSK:s vinna över Assyriska FF i seriepremiären. – Det är få förunnat att få spela att spela inför en sån här publik, säger Johan Mjällby på klubbens Facebook-sida efter matchen.

Det var nästan allsvensk stämning på Solid Park ikväll.

Med 5 627 personer på läktarna och ett mäktigt tifo inledde VSK sin jakt på en plats i Superettan.

Inför säsongen har laget blivit favorittippade av tränarna i Division 1. När väl spelet kom igång visade VSK snabbt varför de fått favoritstämpeln.

I den 20:e minuten gjordes säsongens första VSK-mål. Målskytt Filip Tronêt, framspelad av planens gigant Karwan Safari.

2–0 gjordes sedan av Dylan Kosik i den 35:e minuten innan Safari kunde kröna sin kväll med att själv göra 3–0.

– Så nära perfekt man kan hoppas på. Vi skapade väldigt många chanser och låg hela tiden rätt i försvarsspelet. Jag är supernöjd, säger Johan Mjällby.

Även förste målskytten, Filip Tronêt var nöjd med sitt lag:

– Det kändes riktigt bra från minut ett. Vi visade direkt att det var vi som ägde matchen, sen fortsätter vi i 90 minuter och maler ner dom,

Matchfakta

VSK Fotboll-Assyriska FF 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 (20) Filip Tronêt (Karwan Safari), 2-0 (35) Dylan Kosik, 3-0 (76) Karwan Safari (Simon Johansson)

Varningar: Joshua Pritchard (AFF), Simon Strand (AFF), Boris Ljevar (VSK)

Publik: 5 627.