Efrem Brahne sprang lätt som en vind i mål utan märkbar trötthet. Foto: Sandra Fonnisson×1 / 11Visa bildtextBild 1 av 11

Power Trail är avgjort

I lätt duggregn gick starterna för Power Trails kuperade lopp under onsdagskvällen. 10-kilometersloppet för herrar vanns för andra året i rad av Efrem Brahne som sprang i mål på 42.13 minuter.

Publicerad

I lätt duggregn gick starterna för Power Trails kuperade lopp under onsdagskvällen. 10-kilometersloppet för herrar vanns för andra året i rad av Efrem Brahne som sprang i mål på 42.13 minuter.

Två av deltagarna till 5-kilometersloppet var Noah Andertorft och Lucas Ahlström. Även de sprang loppet förra året och har lagt upp lite taktik inför starten.

– Det är tufft lopp men det är en rolig och fin banan så det gör det lättare att springa men det gäller att inte ta i för hårt i backarna för då kommer mjölksyran, berättar Lucas Ahlström.

När de sprang loppet förra året placerade sig Lucas Ahlström på en andra plats och Noah Andertorft på en femte plats.

– Jag ska försöka komma etta eller tvåa, berättar Lucas Ahlström men löparkompisen Noah Andertorft kunde inte ha samma höga ambition.

– Jag har varit sjuk så det kanske inte går lika bra i år, säger han.

Vinnarna

Först i mål för 5-kilometer för damer var Klara Åkerman Sjöström som sprang i mål på 24,28 minuter.

– Riktigt jobbigt och tungt. I sista backen jag tog det ganska lugnt för jag visste att det skulle bli riktigt jobbigt men jag sprang hela vägen så jag är nöjd, säger hon med andan i halsen precis efter målgång.

Petter Runberg spurtade i mål på tiden 24,19 på 5 kilometerssträckan och sa så här om loppet efter vinsten:

– Det var jobbigt och jag var grymt imponerad av Klara, men blev lite orolig för henne när hon tog in så mycket på slutet. Det är skoj att springa när det är riktig terräng.

Ska du springa nästa år?

– Det är mycket möjligt.

10 kilometer damer vanns av Linnéa Brickman Eriksson på 58,34 och 10 kilometer herrar av Efrem Brahne på 42.13.

Powered by Labrador CMS