Chockstarten fällde Tillberga Bandy

Tillberga Bandy har det fortsatt tungt i Elitserien. Under onsdagskvällen kom ytterligare ett tufft nederlag då Vetlanda besegrade Tillberga med 9–5 på sin hemmaplan.

Tillberga fick allt annat än en bra start i bortamatchen mot Vetlanda. Hemmalaget drog snabbt iväg till en 5–0 ledning efter endast 33 minuters spel av den första halvleken. Kasper Sandgren satte Tillbergas första mål för kvällen endast minuten efter Vetlandas 5–0 mål. I den 38:e minuten utökade Vetlanda till 6–1 innan Tillberga reducerade två gånger om efter mål av Robin Andersson och Jesper Hermansson.

I den andra halvleken fortsatte Tillberga med att reducera till 6–4 efter att Emil Kaup vart sist på bollen. Närmare än ett tvåmålsunderläge kom man inte denna kväll utan Vetlanda kunde tillslut vinna med 9–5.

För Tillberga innebär förlusten att man fortsatt är fast förankrad vid bottenplatsen i tabellen.

MATCHFAKTA

Vetlanda-Tillberga 9–5 (6–3)

Målen: 1–0 (5) Johan Löfstedt (Joakim Andersson), 2–0 (11) Johan Löfstedt, 3–0 (13) Joakim Andersson, 4–0 (24) Joakim Andersson (Pontus Blomberg), 5–0 (33) Pontus Blomberg, 5–1 (34) Kasper Sandgren, 6–1 (38) Joakim Andersson (Johan Löfstedt), 6–2 (39) Robin Andersson (Jimmy Jansson) 6–3 (45) Jesper Hermansson, 6–4 (58) Emil Kaup (Linus Wallentinsson), 7–4 (62) Niklas Gälman, 7–5 (64) Joel Engström (Jimmy Jansson), 8–5 (81) Philip Lindqvist (Joakim Andersson), 9–5 (83) Joakim Andersson (Johan Löfstedt)