VI HAR DET BRA. Under årets ”Bilens dag” är fokuset på barn och familjer. Foto: MOSTPHOTOS

Familjefokus på ”Bilens dag”

För femte året arrangeras ”Bilens dag” av MRF och Västerås Tidning. Lördag den 7 oktober är det dags på Stora torget i Västerås.

  • Publicerad 22:58, 6 okt 2017

Börje Hultin. Foto: Västerås Tidning

Lägg in 7 oktober klockan 11 till 15 i almanackan. Då är det dags för årets upplaga av ”Bilens dag” på Stora torget i Västerås.

– I år har vi fokus på säkerhet och familjer, säger Börje Hultin, från arrangörsorganisationen MRF, Motorbranschens Riksförbund.

– Vi vill lyfta fram bilens roll i samhället. Nu i år fokuserar vi extra på familjen och barnen. Vi behöver bilen för att skjutsa barnen till skolan och fritidsaktiviteter. Bilen behövs, säger Börje Hultin.

MRF-handlarna som är med under ”Bilen dag” har med två modeller från det bilmärke de representerar för att visa upp för allmänheten.

Lekfullt för barn

Hultin berättar vidare om hur barnsäkerheten såg ut i bilen på 60-talet mot idag. Då en enkel stol i metall och idag - barnet sitter bakvänt i en specialstol.

– Det kommer finnas barnstolar på plats, där det kommer visas hur viktigt det är att förankra en bilstol rätt, säger Börje Hultin.

– Leklust från Västerås kommer vara med i vårt utställningstält. Vi kommer att ha lekmatta och möjlighet att åka runt med radiostyrd bil för att lära barn att tänka på trafiksäkerhet, säger Jaana Smolander, på Västerås Tidning.

Som extra sevärdhet för familjer och barn, så kommer ambulans och andra blåljusfordon att finnas på plats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING