Trafikverket uppmanar bilister att köra försiktigt längs sträckan på E18 där det är vägarbete.

Uppmaningen: Kör försiktigt längs E18 mellan Köping och Västjädra

Nu börjar det bli mörkt ute, halt på vägarna och snart kommer snön. För både din och andras säkerhet vill Trafikverket uppmana alla att köra försiktigt, att anpassa hastigheten till underlaget och att hålla avstånd till andra fordon.

Publicerad

Trafikverket bygger om E18 mellan Köping och Västjädra för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten. Trots de utmaningar som vinterväder kan medföra kommer vägarbetet att fortlöpa året runt, och Trafikverket beräknar att den nya motorvägen blir klar 2025.

Vägen byggs om etappvis med avstängda körfält på vissa sträckor. När det är mycket trafik skapar det ett jämnt trafikflöde eftersom man slipper ryckigheten som dåligt planerade omkörningar och tvära inbromsningar skapar.

Det är alltid viktigt att anpassa hastigheten till underlaget och visa hänsyn både till andra trafikanter och till de som arbetar utmed vägen eftersom det är deras arbetsplats. Vid kallare temperaturer är det dock extra viktigt att köra försiktigt, eftersom olyckor eller stopp på de enfiliga sträckorna där E18 byggs om kan medföra trafikstörningar och förseningar.

– Vi arbetar för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten på E18 mellan Köping och Västjädra. För allas trygghet är det viktigt att vi hjälps åt längs vägen, anpassa hastigheten och håll avstånd, säger Trafikverkets projektledare Lars Königsson.

Det är även viktigt att kontrollera sitt fordon innan man ger sig ut på vägarna. Se till att ha rätt vinterdäck, och att både bak- och framlyktorna på bilen fungerar och lyser bra i mörkret.



Powered by Labrador CMS