En mässa unga entreprenörer. UF-mässan lockar alltid många besökare. I år hålls den på Västerås Kongress.

UF-mässan – 700 elever ställer ut sina företag: ”Alla är välkomna”

Nu på tisdag den 12 mars är det dags för UF-mässan igen – Västmanlands största mässa för unga företagare. Ny skådeplats är Västerås Kongress.

Publicerad
Västerås Kongress.

Johan Eliases, regionchef Ung Företagsamhet i Västmanland, är nöjd med det nya upplägget för mässan.

– Nyrenoverade lokaler och A-läge mitt i centrum gör mässan än mer attraktiv för både utställare och besökare. Vi är mycket glada över att UF-mässan i år arrangeras på kongressen, säger han i ett pressmeddelande från UF Västmanland.

700 elever ställer ut

Totalt ställer hisnande närmare 700 elever ut sina UF-företag.

– Vi hoppas på över 5 000 besökare. Mässan är öppen 12:00-17:00, alla är varmt välkomna och självklart är det fri entré.

Viktiga erfarenheter

Det är fortsatt populärt i Västmanland att driva UF-företag, hela 1 857 elever driver närmare 600 UF-företag under läsåret 2023/2024. Genom UF-företagande får eleverna starta och driva riktiga företag under skolgången och tränar därmed en rad entreprenöriella förmågor såsom samarbetsförmåga, problemlösning, initiativrikedom och kreativitet. 

Erfarenheterna har eleverna också nytta av i sitt framtida arbetsliv oavsett vilken bransch de väljer att jobba i som egenföretagare eller som anställda.

– En annan nyhet för i år är att även elever från grundskolan för första gången ställer ut, så himla kul. UF-mässan är ett viktigt tillfälle för framtidens entreprenörer, besök mässan och träffa UF-företagare från hela Västmanland. Jag utlovar en fantastisk eftermiddag fylld av shopping, nätverkande, innovationstänk, kreativitet och framtid, säger Johan Eliases.

Powered by Labrador CMS