Stuart Mayes verk ska pryda järnvägsstationerna som en del i det utvecklingsprojekt som syftar till att stärka infrastruktur och kompetens för bild och form i Västmanland.
Stuart Mayes verk ska pryda järnvägsstationerna som en del i det utvecklingsprojekt som syftar till att stärka infrastruktur och kompetens för bild och form i Västmanland.

Tillfälliga konstverk pryder järnvägsstationer i länet

Konstnären Stuart Mayes skapar tillfälliga konstverk till järnvägsstationerna i Köping och Kungsör med start 21 augusti.

Publicerad

Stuart Mayes verk ”Avgång och ankomst” är i tre delar och specifikt skapat till järnvägsstationerna inom KAK-området. Konstnären arbetar med återvunna textiler och arbetet byggs upp lager på lager både med innehåll och material. 

Konstverket i Arboga kunde ses under maj-juni och nu är det dags för stationerna i Köping och Kungsör att prydas mellan den 21 augusti och den 10 september.

I Köping arbetar Mayes med flaggor gjorda av klädesplagg, skriver Köpings kommun i ett pressmeddelande. Här vill han gestalta det offentliga jaget och platser där vi träffas, ser, går förbi varandra – där några vill se ut som alla andra och där andra vill markera sin identitet via sin klädstil. I Kungsör visas flaggor i mindre skala, sydda av bords- och köksdukar och servetter. Här representeras det sociala jaget, familjen, släkt och vänner.

I varje kommun erbjuder Stuart en workshop där man får prova på att skapa egna unika och personliga flaggor i tyg och reflektera över hur de kan yttra sig i det offentliga rummet. Workshopen i Köping sker onsdag den 23 augusti på Köpings museum och är gratis. Allt material ingår och inga förkunskaper krävs.

”Avgång och ankomst” är en del av ASK – Arbetsfält för samtida konst, ett treårigt utvecklingsprojekt som syftar till att stärka infrastruktur och kompetens för bild och form i Västmanland. 

ASK drivs av Region Västmanland i samarbete med Konstfrämjandet och Västmanlands tio kommuner. 

Under året visas samtidskonst i länets samtliga kommuner.

Powered by Labrador CMS