Terminsstart för länets polisstudenter

Under vecka 3 är det terminsstart på polisutbildningen för de 20 polisstudenter som väntas bli poliser i Västmanland.

Publicerad

I veckan händer det mycket inom polisområde Västmanland, utöver att man har välkomnat 11 nya aspiranter är det också terminsstart för 20 polisstudenter som väntas bli poliser i Västmanland. En siffra som är relativt hög i jämförelse med andra terminsstarter, skriver polisen Västmanland på sin hemsida.

– Varje sökande som blir godkänd får välja ett polisområde där de vill göra sin aspirant och senare påbörjar sin anställning som färdig polis. Det är glädjande att så många vill komma till Västmanland vilket innebär att vi kan fortsätta tillföra poliser till lokalpolisområdena för att stärka närvaron lokalt, säger Linda Rosander som är aspirantsamordnare i Västmanland.

Till höstens terminsstart är redan 13 av 26 utbildningsplatser som är tilldelade Västmanland tillsatta, vilket den här tiden på året är fler än vanligt.

– Jag har alltid upplevt ett stort intresse att bli polis men just nu känns det som att intresset har ökat ytterligare. Vad det beror på eller om det är en tillfällighet är svårt att säga, men det kan handla om alltifrån större händelser i omvärlden till att vi lokalt på olika sätt jobbat för att fler ska söka polisutbildningen, säger Linda Rosander.

Powered by Labrador CMS